Glina

Simfonija zemlje, mineralov, kamenin se imenuje glina!

V sobivanju z naravo se učimo modrosti, brezpogojne ljubezni in starodavnih skrivnosti, ki so jih poznale že naše stare civilizacije.

Svetost matere Zemlje je povezana z vsem obstoječim na našem planetu. Narava nam daje možno priložnost, da vsakdo na svoj način doživi, spozna sebe, naravo, oziroma svoje bistvo.

Ples življenja nas popelje skozi spoznanja energije matere Zemlje, od rojstva, prvega vdiha pa vse do zadnjega potovanja, oziroma izdiha.

Sama sem se odločila, da bom poleg vsega kar počnem v življenju še plesala med vdihom in izdihom in to z roko v roki z glino, ki je del materije naše matere Zemlje.

Glina je zdravilo vseh časov in vseh civilizaciji, ki so nam do sedaj poznana. Dobrodejno deluje na vsa živa bitja. Izkušnje kažejo izjemne rezultate pri človeku, živalih in rastlinah.

Tako lahko napišem slogan:

 »Glina JE  bila, glina JE in glina večno BO. Skratka to je zdravilo preteklega, sedanjega in prihodnjega časa. »

Glina je sestavni del materije zemlje, zato tudi energetsko vibrira v energetskem polju, ki človeka usmerja in vodi k izviru stvarstva.

Vsaka glina ima svoje lastnosti, svojo, barvo, svojo sestavo, temu pa se prilagaja tudi uporaba. Tako pridemo do dejstva, da je glina nepogrešljiva v našem človeškem življenju.

Ko človek začne kreirati in ustvarjati, šele tedaj začne živeti, spoznavati veličino človeške narave, svojih talentov in svoje poti, ki deluje kot generator energije, ki jo potrebuje naše telo kakor tudi um.

Človek je z mislimi generator energije, človek je z  besedami generator energije in človek je lahko generator energije zaradi dihanja, hoje, gibanja … 

Ko človek združi te izvorne energetske potenciale, kot so misli, besede in dejanja ustvari nekaj kar svetu ostane za vedno in to so doživeta občutja.

Sama čutim glino, čutim življenje in čutim pomembnost mojih misli, besed in dejanj. Ko ustvarjam izdelke iz gline  se velikokrat poglabljam tudi v sveto geometrijo, ki lahko harmonizira prostor s svojo pojavno obliko. Skratka zelo se trudim, da je vsak moj izdelek oplemeniten z mislimi, besedami in dejanji.

Ime glina je skupno ime za razkrojene kamenine, vsebuje tudi ogromno mineralov, ki so združene kot manjše kristalne strukture. Kristali imajo spomin, ki se poveže z materjo Zemljo, elektromagnetnim ovojem zemlje in očetom Nebom povezanim z etrom. Skratka vsaka glina, ki jo primem v roke in iz nje poskušam narediti kreacijo vsebuje vseh pet elementov – Zemlja, voda, ogenj, zrak, praznina.

Ti naravni elementi so dejavniki, ki se v naravi pojavljajo neodvisno od človeškega delovanja in so temeljni princip pri delovanj vesolja.

Kdo sem in kaj želim doseči z glinenimi izdelki

Lahko se vidim kot mlada deklica narave, ženska, ki se zaveda stvarstva, mati treh otrok in kreativka, ki bi rada s svojo prisotnostjo, zavestjo oplemenitila sedanji trenutek in oplemeniten sedanji trenutek je lahko ob enem oplemenitena prihodnost.

V vsak izdelek poskušam vnesti tisto nekaj več, da bi kristalne strukture v glini, ki imajo spomin lahko vsakemu prinesle vibracijo zemlje, vesolja.

Ponudim vam lahko skodelico, ki  bo doprinesla vašemu sončnemu dnevu ali pa vam skozi mojo zgodbo obudila upanje v nov dan, v življenje in v zgodbo, da smo mi vsi in vsa materija del čudovitega vesolja.

Ko izdelujem oplemeniten lonec za rože, rastline, drevesa  poskušam, da moje lončene posode, ki vsebujejo v sami glini kristalne membrane varujejo rastline in jih povezujejo s svojo materjo naravo.

Ko se lotim nakita,  ne ustvarjam samo vizualnega efekta lepote, ampak želim da nakit deluje in je v sozvočju z stvarstvom in da ljudem ne bi doprinesel samo vizualnega efekta temveč tudi tisti kanček stvarstva, vibracije, ki človeku vliva zaupanje v naš naravni svet. Skratka danes sem tu, se učim in hodim po poti, ter tudi s svojimi izdelki rada delim znanje, ki ga pridobim.

Če se naše poti srečajo in berete ta tekst potem so to začetki naše nove zgodbe, tudi vaša vibracija življenja je lahko doprinos moji mavrici življenja.

Objemam svet, objemam in gnetem glino, objemam otroke sveta in celoten pojavni viden in neviden svet.

Tajča Pavček