Posted on Leave a comment

Čisti od znotraj

Se spomnite kako so v srednjem veku skrbeli za telesno higieno?

Tuširali se praktično niso, mogoče enkrat mesečno, nekateri celo le nekajkrat v življenju.

Si predstavljate kakšne vonjave bi se širile, če se tudi mi ne bi tuširali?

Imamo srečo, da živimo v času, ko je osebna higiena nekaj samoumevnega. Od zunaj, seveda.

Kaj pa od znotraj? Smo tudi tam čisti? Kakšne vonjave prihajajo iz nas?

Tu, pa se mi zdi, da smo v dobi srednjega veka.

Dr. Max Gerson, čigar terapije že več kot 80 let dokazano zdravijo koronarno srčno bolezen, emfizem, zasvojenost z drogami, alkoholizem, luskavico, artritis in številne druge kronične oziroma degenerativne bolezni ter več kot 60 let uspešno zdravi raka, je vključil kavni klistir med enega od ključnih dejavnikov pri ozdravitvi.
Tudi dr. Norman Walker (avtor več odličnih knjig, o katerih sem pisala že v članku
moje najljubše knjige o zdravi hrani), ki je pred stotimi leti veljal za vodilnega nutricionista in je najprej pozdravil samega sebe, nato pa pomagal neštetim ljudem po svetu, je velik pomen zdravljenja pripisoval klistiranju.

Torej, »stuširajmo« se tudi od znotraj – naredimo si kavni klistir:
Gerson omenja kavni klistir v knjigi Zdravljenje z Gersonovo terapijo.  Kava odpre žolčna izvodila, kar ima za posledico to, da se jetra popolnoma razstrupijo. Vsake 3 minute gre vsa kri skozi jetra, torej, če uspemo zadržati klistir v sebi 12 minut, se vsa kri 4-krat prečisti, ko gre skozi jetra in tako lahko dovaža svežo, obogateno kri celicam in notranjim organom.

Recept za kavni klistir:
zavremo približno 3 decilitre vode, vanjo damo 2 zvrhani žlici ekološke kave (ne sme biti konvencionalna, da se ne bi zastrupili s pesticidi, prav tako mora biti iz istega razloga voda filtrirana ali ustekleničena) in pustimo vreti 10-12 minut.
Nato kavo precedimo in ji dodamo še toliko vode, da dobimo 1 liter tekočine.
V kopalnici si na tla položimo armafleks, vrečko od irigatorja si obesimo približno 1 meter nad tlemi, da bo kava lepo tekla, uležemo se na desni bok, nastavek za v danko namažemo s karite maslom ali drugim naravnim mazilom in si ga vstavimo.
Odpremo ventil, da začne kava teči (pred tem obvezno izpustimo zrak iz cevke), ko je vsa tekočina v nas, zapremo ventil in cevko odstranimo.
Tekočino poskusimo zadržati v sebi 12 minut. Če ne zdržimo toliko časa, nič hudega. Velikokrat se nam že kmalu pojavi občutek, da ne moremo več zdržati, vendar je potrebno narediti nekaj globokih vdihov, stisnemo zadnjične mišice in po nekaj sekundah nam postane zopet prijetno. Vmes ko čakamo, je idealen čas, da beremo kakšno knjigo.

Prednost zdravju namesto predsodkom 
Čas je, da pozabimo na predsodke in nehamo skrbeti le za čistočo od zunaj, saj je naša notranjost še kako pomembna. Konec koncev izhaja vse zdravje ravno iz črevesja. Odveč je tudi bojazen, da bomo s klistirom porušili črevesno floro, saj z njim očistimo le zadnji del črevesja, gre pa za zelo pomemben efekt razstrupljanja jeter, kot sem tudi že opisala. Vse, ki vas zanima več o tej temi, pa hitro v knjižnico po knjigo od Gersona.

Dodaj odgovor