Posted on Leave a comment

Do čistoče in zdravja naših šolarjev z ekološkimi čistili

Vrtec in šola sta okolji, ki kljub strogim higienskim predpisom marsikdaj podležeta umazaniji. Njune prostore večinoma obiskujejo otroci in mladostniki, torej skupina, ki je zdravstveno še posebej občutljiva, kar velja predvsem za mlajše otroke, katerih imunski sistem se še razvija. Med njimi se nalezljive bolezni hitreje širijo, saj so v tesnejših telesnih stikih in higiena v takšnih razmerah navadno tudi ni na prav zavidljivi ravni.

 

Da bi malčki med seboj čim manj prenašali okužbe, je temeljnega pomena umivanje rok. Že od malih nog ga torej navajajmo na higieno rok, saj je to najboljši način preprečevanja širjenja črevesnih in kapljičnih nalezljivih bolezni. Kadar nima na voljo tekoče vode in mila, ga naučimo uporabe tekočega razkužila za roke brez izpiranja. Najprimernejše je naravno razkužilo Natures za dojenčke in otroke, ki temeljito razkuži kožo in ne škoduje, čeprav ga otrok takoj po nanosu zaužije. Najdete ga lahko v spletni trgovini Ekolife.

 

Kljub višjim higienskim standardom, kot smo jih poznali nekoč, se v šolah in vrtcih še vedno občasno pojavijo uši, ki se rade selijo z enega lasišča na drugega. Da bi jih preprečili, je potrebno redno pregledovati lasišča otrok, še posebej za ušesi in na vratu. Če malčka kljub temu doletijo, jih lahko odpravite z linijo  naravnih izdelkov proti ušem Ovopid, ki ga lahko kupite v spletni trgovini www.ekolife.si , v trgovinah z zdravo prehrano in naravnimi izdelki ter v nekaterih večjih trgovskih centrih. Ovopid namreč ne poškoduje otroških ali odraslih las in lasišča. Ker vsebuje 100-odstotna eterična olja limone, čajevca, timijana postane lasišče neprijeten življenjski prostor za uši, saj se ne more več pritrditi na lasišče, učinek pa je takojšen. Ovopid vsebuje tri izdelke, ki se uporabljajo v treh različnih fazah: olje za odstranitev uši, šampon in preventivno pršilo. Izdelki ne vsebujejo parabenov, umetnih barvil, sodium lavril sulfatov in sintetičnih parfumov in so brez stranskih učinkov.

Za čiščenje in razkuževanje prostorov v vrtcih in šolah, predlagamo presno kozmetiko Natures s sestavinami ekološke pridelave, ki se prav tako nahaja v spletni trgovini Ekolife. Z Natures univerzalnim presnim čistilom, ki čisti, dezinficira in odstranjujejo umazanijo posebej temeljito očistite učilnice, igralnice in druge prostore, ter obenem uživajte v misli, da ste z zdravju prijaznim ekološkim izdelkom naredili nekaj dobrega za naše otroke.

 

Na koncu prostore osvežite z balzamičnim razpršilom Flora, po katerem bodo obiskovalci teh prostorov lažje dihali, prostor pa boste še dodatno razkužili. Sestavljen iz 100-odstotno čistih eteričnih olj
evkaliptusa, ki dokazano deluje na več kot 70 odstotkov virusov.

Ekološka čistila, razkužila in druga čistilna sredstva dodatno prispevajo k boljšemu zdravju naših otrok, saj jim zagotovimo, da pridejo v stik s kakšno kemikalijo manj.

 

 

Dodaj odgovor