Posted on Leave a comment

Kremne rožičeve kroglice

Se tudi vam kdaj zgodi, da nimate doma nič primernega za goste?
Tudi sama sem se v nedeljo spraševala, kaj naj pripravim, da bo enostavno, hitro narejeno in res okusno. Očitno mi je več kot dobro uspelo, saj so bile kremne rožičeve kroglice razgrabljene še predno sem sploh pomislila, da bi lahko naredila kakšno sliko, tako da sem jih danes naredila še enkrat, predvsem pa zato, da imam za otroke na zalogi nekaj sladkega in nekaj kar res obožujejo.

Bližajo se prazniki in morda se bodo tele slastne kroglice znašle tudi na vaši praznični mizi.

Sladico sem delala kar pred gosti in kroglice so sproti izginjale iz pladnja. Plan je seveda bil, da jih bom naredila prej in ohladila v hladilniku, vendar smo se prej odpravili še na Šmarno, kjer pa smo se zadržali toliko časa, da smo prišli domov skupaj z gosti.

Najprej sem naredila osvežilen zelen smoothie, nato pa sem se lotila krogljic, ki so se delale tako lepo, da rok nisem imela niti najmanj umazanih. Z veseljem so pomagali tudi otroci.

Torej sestavine, ki jih boste potrebovali za Kremne rožičeve kroglice so:

– 200g makadamije
– 20 datljev
– 1 JŽ rožičeve moke
Vse skupaj dobro zmiksamo v multipraktiku (moj ni ravno močen, zato sem dala maso na kratko še v blender) in oblikujemo krogljice, ki jih lahko povaljamo ali v kokosu, maku, kakavu ali pa jih pustimo brez posipa.

Torej, veliko se smejte in kaj dobrega pojejte,

Tajča

 

Dodaj odgovor