Posted on

Ko boste ljubili sonce, bo sonce ljubilo vas, 49.teden

Sonce je gospodar vseh planetov.
Fotoni, ki prihajajo od sonca so 100 % pozitivna energija. To je edina energija na svetu, ki je 100 % pozitivna.
Fotone in energijo od sonca, lahko sprejmejo le naše oči in noben drug del telesa.

Na kakšen način vas lahko sonce ljubi, vas zdravi, pomirja um, zdravi čustva in fizično telo, ter dvigne duha? Na kakšen način nam sonce lahko daje svojo ljubezen, je prvi začel raziskovati indijski jogi  Hira Ratan Manek, ki  se z energijo sonca preživlja že vrsto let in je na sebi dokazal, da lahko z njo zelo dolgo zdrži brez hrane, ter da sintetizira potrebno hrano na osnovi prvinske sončne energije.
Vse to je dokazal z različnimi ameriškimi znanstveniki, ter Naso, ki je leta 2013 potrdila, da je možno z izvajanjem solarne joge, doseči super človeške sposobnosti.

Zrenje v sonce je metoda, ki temelji na predpostavki, da je sonce sila življenja, s katero pridobivamo prano (življenjsko energijo) od sonca prek oči in čaker. H. Ratan Manek trdi, da zrenje v sonce preskrbi posameznika z dovolj energije, da mu ni treba uživati hrane.  To tehniko so uporabljali tudi Mayi, Azteki, Tibetanci, Indijski yogiji. Poročali so ne le o zdravilnih učinkih ampak o pridobitvi super človeških lastnosti, kot sta napredna telepatija in življenje popolnoma brez hrane.

Z medicinskega vidika vemo, da je človeško telo sestavljeno iz svetlobe. Ker smo sestavljeni iz svetlobe se moramo povezovati s to svetlobo, biti v stiku z njo in jo ohranjati v sebi.   Vendar, ko začnemo z izvajanjem solarne joge, ne smemo prenehati z uživanjem hrane in s preostalimi zdravili, ki nam jih je predpisal zdravnik.

H. Ratan Manek je prinesel sporočilo, da lahko svoj mogočni  računalnik napajamo tudi skozi oči, s pomočjo sprejemanja sevanja sonca. Pod vplivom sončnih žarkov prične telo generirati tudi vitamin A, ki je pomemben za zdravje oči. Prvi učinki se običajno pokažejo v delnem izboljšanju vida, izboljša pa se tudi spomin in mentalne zmožnosti posameznika. Neurejene ali kaotične misli, se pričnejo ustrezneje strukturirati in urejati po naravni logiki. H. Ratan Manek sporoča, da se umiri celo um in če se ta umiri, se umiri celo telo.

Dostop imamo do super znanja, ki je na voljo vsem in ne zahteva ne denarja in nobenega materialnega položaja.
Ker naši možgani ne dobijo dovolj svetlobe, so tudi naše možnosti kakor tudi naše delovanje nepopolna, saj smo se sami na nek način zablokirali. Če našim možganom dodamo zadostno količino svetlobe in s tem energije v obliki sončne svetlobe, se bodo ponovno aktivirali vsi naši notranji viri (recovering). In ko se ponovno aktivirajo vsi naši notranji viri, se bomo lahko na popolnoma drugačen način spopadli z vsemi težavami, boleznimi in življenjskimi izzivi ter situacijami. Naše telo upravljajo naši možgani. Če je upravljalec zmeden, je popolnoma jasno, da se našemu telesu v končni fazi ne more goditi nič dobrega.

Ob napajanju s soncem v neškodljivih urah brez UV žarkov se nevroni in vse možganske celice uspešneje razmnožujejo. Zato imamo boljše zdravje in večjo vitalnost. S harmoniziranjem in aktiviranjem naših možganov, razrešimo marsikatero težavo, ki celo sama od sebe odpade.

Do sedaj znanost še vedno verjame, da se nevronske povezave in možganske celice ne regenerirajo, da si ne pridobijo nazaj ponovnega zdravja in se ne obnavljajo. Toda mi vemo in vidimo skozi prakso, da se skozi zrenje v sonce nevroni pomnožijo in regenerirajo, naš um pa pridobi logiko višjega reda. Ko se kvaliteta in kvantiteta naših nevronskih povezav razmnoži, naši možgani dobijo večjo moč, boljši spomin in več inteligence.

Varna sončna svetloba je danes raziskana in priznana tudi s strani zdravnikov in zdravstvenih delavcev. Torej prva sončna ura od sončnega vzhoda in nadalje eno uro in prva ura pred sončnim zatonom, sta najbolj varni sončni uri v katerih lahko brez problema zrete v sonce. Ob sončnem vzhodu in ob sončnem zahodu nima sonce nikakršnih ultravioličnih žarkov.
H. Ratan Manek pravi, da je hrana drugotni vir energije, sonce pa je primarni vir.
Naše telo je sestavljeno iz svetlobe. Po 180 dneh pri mnogih prične izginevati občutek lakote in potreba po hrani. Naše telo ja mnogokrat preobremenjeno s hrano, ki jo potrebujejo naša čustva ali navade, velikokrat pa tudi različne oblike.

Vse to in še veliko več, ter predvsem kako začeti s solarno jogo, si lahko preberete na http://www.sangrila.si/wordpress/?page_id=1210zasvojen

Želim vam veliko sončne energije,
Vaša Tajča