Posted on Leave a comment

Čokorožičeva torta

Ob tem okusnem receptu za slastno tortico se jedci ne bodo mogli odločiti, katera plast je bolj okusna, spodnja s pridihom rožiča ali zgornja kremasto čokoladna :).

 

 

 

 

 

Testo:
3/4 skodelice čistega surovega kakava
1/4 skodelice rožičeve moke
1 skodelica ovsenih kosmičev zmletih v moko
¼ čajne žličke himalajske soli
¼ skodelice javorjevega sirupa
¼ skodelice agavinega sirupa
½ skodelice tekočega kokosovega olja
½ čajne žličke vanilije

Vse skupaj zmešamo (najprej suhe sestavine, nato dodamo mokre) do kompaktne mase in jo s pritiskom poravnamo ob pekač ter naredimo podlago za torto.

 Fila:
1 skodelica indijskih oreščkov namočenih vsaj 3 ure v vodi
½ skodelice konopljinih semen Sun&seed
½ skodelice vode
½ skodelice agavinega sirupa
½ skodelice tekočega kokosovega olja
½ čajne žličke vanilije
¼ čajne žličke himalajske soli
1 skodelica surovega kakava v prahu
4 jedilne žlice mandljevega masla Sun&seed

Vse zmešamo v močnem mešalniku do gladke mase, namažemo po testu in postavimo čez noč v hladilnik, da se torta strdi. Torto tudi hranimo v hladilniku, a jo pred serviranjem postavimo vsaj za pol ure na sobno temperaturo, da se nekoliko omehča.

Dodaj odgovor