Posted on Leave a comment

Slastne marelične ploščice

Marsikateremu rakavemu bolniku je laetril ali vitamin B17 že rešil življenje pred zagotovo smrtjo. B17 je tudi vitamin, ki že skoraj 100 let buri duhove v znanstveni medicini.
Ali je vitamin B17 (laetril) prevara ali skrito zdravilo tudi v članku Jane.

Ker laetrila v Sloveniji ne moremo dobiti kot prehranskega dopolnila, sem vam pripravila odličen recept za energetske marelične ploščice, ki vsebuje ta rakovim celicam uničujoč vitamin.

Lahko pa si privoščite nekaj odličnih ekoloških živil iz mareličnih pešk, ki ravno tako vsebujejo laetril. Pri nakupu dveh poljubnih izdelkov iz mareličnih koščic (presni namaz iz mareličnih pešk, hladno stiskano olje iz mareličnih pešk ali marelična jedrca), vam bomo na izbrana izdelka ponudili 20-odstotni popust, sicer pa imate vsi prijavljeni na akcijo Fit in zdravi čez vso zimo 15-odstotni popust v naši spletni trgovini.

Slastne marelične tablice

Zdrav in priročen energijski prigrizek, ki si ga zelo hitro lahko pripravimo sami, so najrazličnejše športne tablice, ki nas razveselijo, kadar smo na poti ali ko si doma po kosilu zaželimo nekaj sladkega.

Suhe marelice so bogate z beta karotenom in kalcijem ter ščitijo naše srce. Mandlji sodijo med najbolj alkalne oreščke in vsebujejo ogromno zdravih maščob. Presni namaz iz mareličnih jedrc Sun&seed je bogat z beljakovinami, minerali, nenasičenimi maščobami in vitaminom B17. Prav tako ima cimet veliko koristi za naše telo, saj znižuje slab holesterol, blaži različne prebavne motnje in prispeva h krepitvi našega imunskega sistema.


Sestavine:

2 medjoola datlja (ali 3-4 navadni)

½ skodelice nasekljanih suhih marelic (namočene za 1 uro)

¾ skodelice mandljev

3 jedilne žlice namaza iz mareličnih jedrc Sun&seed

½ čajne žličke cimeta v prahu

1/3  skodelice kokosovega olja

Nekaj vode od marelic za konsistenco

V multipraktiku zmeljite mandlje, nato dobljeni mandljevi moki dodate suhe marelice (brez vode), datlje, namaz mareličnih jedrc, cimet in kokosovo olje. Vse skupaj dobro premešate, da se masa poveže. Po potrebi dodajate nekaj vode od namočenih marelic. V pekač na dno podložite peki papir, nato nanj z žlico zgladite maso ter postavite v hladilnik. Ko se masa nekoliko strdi, jo s peki papirjem vzamemo ven iz pekača in narežemo poljubno velike tablice. Lahko jih posamezno zavijemo v peki papir ter shranimo v hladilniku, kjer se obdržijo tudi en teden.

Če pa imate doma sušilnik, pa jih lahko tudi posušite, da dobite bolj hrustljavo različico. S sušenjem pa jim podaljšamo tudi obstojnost.

Lep dan, Tajča

 

Dodaj odgovor