Naj bo vsak dan priložnost, da presenetimo svoje najbližje.
Lahko jim pripravimo tele okusne presne čokoladne tortice.
Naredila sem jih že v decembrski oddaji Za zdravje, tako da si lahko v nekaj minutah tudi ogledate kako se jo naredi. Za tortice so zelo primerni silikonski modelčki za muffine. Če jih nimate, jih je možno kupiti v 1001 daru.
Čokoladne tortice: (za 6 tortic)
Spodnja plast:
½ skodelice zmletih madljev ali/in lešnikov (jaz sem dala pol/pol, lahko so tudi samo mandlji ali samo lešniki)
2 jedilni žlici surovega kakava Ekolife natura
2 jedilni žlici agavinega sirupa
ščepec himalajske soli
Vse sestavine premešamo z žlico v posodi in maso razporedimo v 6 modelčkov za muffine.
Srednja, kremasta plast:
1 skodelica namočenih indijskih oreščkov (2-3 ure)
¼ skodelice agavinega sirupa (ali ¼ skodelice kokosovega sladkorja in 3 jedilne žlice vode)
¼ skodelice vode
Te tri sestavine zblendamo, nato dodamo še:
ščep himalajske soli
2 jedilni žlici mandljevega masla Sun&seed
¼ skodelice stopljenega kokosovega masla
¼ skodelice surovega kakava v prahu Ekolife natura
Še enkrat zmeljemo in razporedimo kremo v modelčke, kjer imamo že spodnjo plast.
Glazura:
2 jedilni žlici stopljenega kokosovega masla
½ čajne žličke vanilije v prahu
2 jedilni žlici surovega kakava Ekolife natura
2 jedilni žlici agavinega sirupa
Zmešamo v posodici in polijemo po vsaki tortici (kakšno jušno žlico na vsako)
Čisto na koncu damo na vsako še malce grobo nasekljanih lešnikov in/ali mandljev.
Vse skupaj damo v zamrzovalnik za približno 2 uri in že lahko presenetite vaše najbližje.