Posted on Leave a comment

Na mojo kožo le najboljše

Na to, kaj damo v usta smo začeli vedno bolj gledati, še vedno pa opažam, da se večina ne zaveda kako se zastruplja preko kože. Glede na to, da razni obliži, ki jih nalepimo na kožo res delujejo, bi morali na svojo kožo dajati le tisto, kar bi dali tudi v svoja usta. (marsikdo sicer tudi v svoja usta daje zdravju zelo škodljive snovi…).

In ker je moj današnji namen deliti z vami res enostaven in odličen recept za domačo kremo, bom o škodljivih sestavinah v kozmetiki pisala drugič.

Ko sem prejšnji teden delala presno torto, sem stopila malce preveč kakavovega masla, zato sem se spomnila, da bi si lahko naredila kremo za obraz in telo, ki mi jo že zmanjkuje, pa še zelo primerna je za sončenje in nego kože na morju. Seveda se ne sončimo med 11h in 16h. Takrat smo mi v senci :).

Torej recepta za kremo, po kateri bo vaša koža božansko dišala po čokoladi in bila prijetno gladka ter mehka.

– 40 ml kakavovega masla Ekolife natura, (stopljenega nad paro)
– 50 ml karite masla
– 60 ml orehovega olja Sun&seed
(Vse sestavine lahko kupite na www.ekolife.si)

Kakavovo in karite maslo stopimo nad paro, nato zmešamo olje in obe masli v lončku¸¸ za kremo (lahko je steklen kozarec) in mešamo toliko časa, da dobimo homogeno zmes. Ko se bo kakavovo maslo ohladilo in malce strdilo, bo krema ravno prav mazljiva. Vmes večkrat premešamo, da bo krema res dobro povezana.

Namig za uporabo: Pred nanosom si zmočimo roke pod vodo in si z njimi navlažimo kožo, šele nato se namažemo s kremo. Tako bo naša koža dobila vlago in maščobo.

Pa dober tek, draga koža :).

Tajča

 

 

Dodaj odgovor