Posted on Leave a comment

Najbolj naravna zaščita kože na soncu

Letos bom svojo kožo na morju razvajala le s kakavovim maslom. Uživam v vonju po čokoladi, medtem ko se kos kakavovega masla nežno topi na moji topli koži in na koži mojih najbližjih, poleg tega jo naravno zaščiti pred soncem, jo vlaži in ne prepreči absorbcije vitamina D.
Na kožo ne nanašam nobene sončne kreme, tudi če je naravna, saj ta naredi tako zaščito, da D vitamin ne pride do nas. Soncu se nastavim zjutraj, čim bolj zgodaj in najkasneje ob 10h gremo v senco. Okoli 17h se zopet nastavimo soncu. Tako nismo nikoli opečeni, naša koža je lepo zagorela, brez kakršnih koli znamenj stresa.
Najmlajša Shima je bila lani na morju stara 9 mesecev in je nisem niti enkrat namazala z ničemer drugim kot s kakavovim maslom in imela je res lepo rjavo polt. Otroci si oblečejo UV majice in kape, da mi jih ni potrebno non stop preganjati v senco.
Dovolimo svojemu telesu, da si naredi zalogo z vitaminom D za čas, ko nimamo možnost izpostaviti soncu tako velike količine kože.
In zakaj je kakavovo maslo tako zelo koristno za našo kožo?
* vsebuje ogromno antioksidantov, ki pomagajo v borbi s prostimi radikali. Ravno prosti radikali so vzrok raznih poškodb kože ter staranja le te.
* pomaga zmanjšati strije, zato ga zelo priporočamo tudi nosečnicam.
* pomaga zdraviti brazgotine
* ima visoko vsebnost maščobnih kislin in vlaži kožo zelo globoko
* sicer ni znanstveno dokazano, vendar je bilo ugotovljeno, da preprečuje draženje kože pri ekcemu in dermatitisu.
Dovolimo svojemu telesu, da se napolni z najboljšo energijo, ki nam jo ponuja mati Zemlja, kar se bo poznalo tudi na našem počutju in v nivoju energije, ki je kar ne bo zmanjkalo.

kakavovo maslo ploščiceNamig: Da se bomo lažje mazali, si naredimo kakavove ploščice. Kakavovo maslo lahko stopimo v posodi nad paro, nato ga vlijemo v silikonske modele (jaz sem svoje kupila v 1001 daru) in pustimo na sobni temperaturi da se ohladi, nato ga damo ven iz modelčkov in shranimo ali v vrečki v kateri smo ga kupili ali v plastični posodici, katero bomo vzeli na plažo

Kvalitetno kakavovo maslo Ekolife natura lahko kupite na www.ekolife.si .

Dodaj odgovor