Posted on

Najlepše darilo za moj rojstni dan

Dragi moji učitelji,

hvaležna sem vsakemu izmed vas, ki mi je kakorkoli na poti pokazal, kje moram zrasti, kje so moje šibkosti. In če bo vsaj eden od vas, svoj način življenja, na osnovi mojih zgodb, popeljal eno stopničko višje, če boste ugotovili, da ste v točno tej situaciji zaradi vašega preteklega življenja in da si lahko sami izberemo boljšo prihodnost, ima moje delo svoj namen.
In verjemite, tudi moje življenje se konstantno odvija v smeri krivulje. V nekem trenutku se počutim močno kot boginja, sem polna energije in vsak »problem« mi je izziv, vendar sledijo tudi trenutki, ko se nikakor ne počutim dobro, ko »samosabotiram« svoje počutje, ko pojem tudi hrano, ki je v času »boginje« ne bi nikoli spravila vase, ko se ne motiviram v vsakem trenutku in ko zjutraj trikrat prestavim budilko, namesto da bi vstala ob 5-ih, meditirala, telovadila in se napolnila s pozitivno energijo. Priznam, včasih sem bila kot robot in sem se prisilila zjutraj vstati, četudi bi moje telo bolj potrebovalo še kakšno uro spanja. Danes se poslušam in si dovolim delati napake, se kdaj pocrkljati, objeti in se imeti vsak dan bolj rada.

Ne morem vam povedati, kako hvaležna sem, da sta moji dve knjigi Dobro jutro, zdravje in 99 slastnih Tajčinih receptov, končno v tisku, da sem naredila nekaj, o čemer nisem nikdar mislila, da zmorem. In ne, da bi napisala le eno knjigo, popolnoma sem se stisnila ven iz cone udobja in pritisnila na vse moje gumbe strahu.
Zadnjič sem prav premišljevala, zakaj mi je vsega tega sploh treba… Zakaj se že nekaj mesecev intenzivno ukvarjam z obema knjigama, s slikanjem receptov, ki so mi v določenih vikendih, ko sem morala fotografirati 12 jedi in več, zrasli popolnoma čez rob mojih sposobnosti? Zakaj se ukvarjam s tem, kje zbrati dovolj denarja za lektoriranje, oblikovanje in tisk in kdo bo sploh hotel kupiti moji knjigi, torej zopet strah pred tem ali jih bom sploh prodala? Zakaj raje ne ležim na kavču in si pogledam kakšen dober film? Zakaj nisem raje doma v coni udobja, kot na predstavitvah knjig?
In sem ugotovila, da v življenju napredujem le, ko se porinem ven iz cone udobja. In ne, ni enostavno in ni lahko. Je pa to edini način, da nekaj več naredim, da lahko s svojim načinom življenja pomagam tudi drugim in da mi ta cona neudobja, postane cona udobja. In zdaj, ko sem dokončala dve knjigi, sploh ne vidim nobene ovire v tem, da ne bom kmalu napisala nove knjige.

Želim si, da bi si tudi vi postavili cilje, ki vas bodo prestavili ven iz cone udobja. Vsak cilj, četudi je še tako težko dosegljiv, lahko dosežete, če ste nanj le pomislili. Konec leta je idealna priložnost, da si na papir napišete, kaj si želite v naslednjem letu doseči. Napišite si cilje, ob kateri bo vaša duša pela. Napolnimo se s svetlobo in ljubeznijo, kajti le takrat bomo lahko sijali tudi za druge. Utrujena mama, na more otrokom in družini dejati enako, kot mama, ki si vzame čas zase, se napolni od znotraj in tako sveti na vse okoli sebe.

Hvaležna bom, če boste prebrali moji knjigi in z mano delili svoje mnenje.

Do 3.1.2018 sta knjigi v predprodaji z 20% popustom, ter brezplačno poštnino. Če želite knjigo podariti kot darilo, vam pošljemo darilni bom, ki ga lahko izročite, dokler ne bo knjiga natisnjena. In v prodaji bo prav na moj rojstni dan, 3.1.2018. Najlepše darilo, ki sem si ga kadarkoli podarila.

Želim vam čudovite praznike, vzemite si čas zase in bodimo hvaležni za vse, kar imamo.

Vaša Tajča