Posted on Leave a comment

Največji uničevalec imunskega sistema

Vsi vemo, da sladkor zakisa telo in da v njemu ni nič koristnega.Ali veste, kakšno škodo dejansko povzroča vašemu imunskemu telesu?
 
1 bela krvna celica lahko v 5-ih minutah uniči 14 bakterij. Če vnesemo v telo 6 čajnih žličk sladkorja, l…ahko 1 bela krvna celica uniči le 10 bakterij. Če vnesemo v telo 12 čajnih žličk sladkorja, je ena bela krvna sposobna uničiti 5 bakterij, z 18 čajnimi žličkami sladkorja je naš imunski sistem resno ogrožen in lahko v 5-ih minutah uniči le 2 bakteriji, pri 24-ih čajnih žličkah sladkorja pa imunski sistem popolnoma ohromi in se bela krvnička ni sposobna boriti proti nobeni bakteriji več.
Verjetno si mislite, da je 24 žličk sladkorja res velika količina in da toliko ga pa res ne pojeste.
Pa poglejmo. Ena pločevinka sode (0,33cl – Cola, Fanta, sprite,…) vsebuje 10 žličk sladkorja, 1 rogljiček vsebuje 6 žličk sladkorja, 1 kava z eno vrečko sladkorja 2 žlički, tudi hruh vsebuje sladkor, marmelada,… Ne, ne rabite se odreči sladicam. Tudi sama sem zelo sladkosnedna in brez težav se da narediti zdrave sladice. Torej, namesto sladkorja (rjav sladkor je ravno tako škodljiv), lahko uporabimo med, datlje, kokosov sladkor yacon, lucumo,…
Seveda moramo nadomestiti tudi belo moko in sicer ali z ajdovo, pirino, ovseno, koruzno moko, oreščki,…, ter maščobo s kokosovo maščobo, ki je za telo izredno koristna. Sladkajmo se zdravo in ostanimo zdravi .Vaša TajčaP.S.

Vse udeležence akcije bomo nagradili s 15-odstotnim popustom v spletni trgovini Ekolife. Zdaj je idealen čas, da (si) podarite darilo, s pozitivnim prispevkom na zdravje in srečo vas ali vaših najdražjih.Za souresničenje projekta so poskrbeli tudi naši partnerji, ki vsem sodelujočim pri akciji prav tako zagotavljajo dodatne popuste: koala sport, fizioterapija Bole, Trgovina Janitra, Prema, Kalček, Trgo in sadje, DG 69, Lectus, Vita center, Revija Lisa.
Dodaj odgovor