Posted on

Odlično razstrupljanje z glino – narava nam jo je podarila že 6 do 7 milijonov let nazaj

Tri leta nazaj sem prišla v stik z glino. Najbolj me je presenetila novica, da je glina iz Komende po raziskavah stara od 6 do 7 milijonov let. Kakšen čudež nam je narava podarila že milijone let nazaj. Z glino sem se spoznala na vseh nivojih. Želela sem jo izkusiti čisto prvinsko, mokro v zemlji, nato sem jo kopala z lopato, iz nje delala manjše kose, ki so se sušili na soncu, dokler ni dobila sončno energijo in postala aktivna. Šele nato smo glino zmeli, dvakrat presejali in šele takrat je pripravljena, da iz našega telesa veže strupene snovi. Delo z glino resnično pomirja in popolnoma jasno je, da jo živali popolnoma intuitivno uporabljajo, kadar zbolijo. Škoda, da smo ljudje izgubili povezavo z naravo. Vnesimo delček tega bogastva vase in naše telo nam bo neverjetno hvaležno.

Zanimivo je, da glina vsebuje aluminijeve silkate. Aluminij je poltežka kovina. Vse kovine, ki jih glina vsebuje v minimalnih količinah (arzen, živo srebro, aluminijevi silikati), ne ostanejo v telesu, temveč nase vežejo strupene snovi. Predvsem pa glina vsebuje ogromno mineralov – silicij, železo, magnezij, kalcij, kalij …, ki ne vežejo nase strupenih snovi, temveč jih telesu doda, če jih potrebuje. Sama glina vzpostavlja ravnovesje v telesu. Glina za pitje s pomočjo svoje absorbcijske moči uničuje bakterije, pritegne nase vse, kar je strupenega, doda tiste minerale, ki jih je premalo in odvzame tisto, česar je preveč. Najbolj me navdušuje dejstvo, da ima glina naravno inteligenco in v telesu vedno najde znak bolezni, ki morda navzven še ni viden. Pri vseh vnetjih, razjedah ali celo čirih, je delovanje gline nadvse aktivno, saj odstranjuje uničene celice in pospešuje njihovo obnovo. Glina ureja presnovo in spodbudno deluje na številne organe, izboljša krvno sliko, preprečuje prehlade, vnetja itd. Najbolje je, da glino pijemo 3x letno. S tem lahko preprečimo marsikatero težavo.

PRIPRAVA GLINE ZA PITJE

Eno žličko gline stresemo v kozarec, prelijemo z 2 dcl vode, premešamo, pokrijemo in pustimo stati čez noč. Zjutraj popijemo samo glineno vodo, brez usedline. Usedlino vedno zavržemo in gline nikoli ne uporabljamo več kot 1x. V primeru, da smo si jo zvečer pozabili pripraviti, si jo pripravimo čez dan in spijemo 15 min pred obrokom.
20160613_124438 blog

GLINENO VODO PIJEMO 21 DNI, NATO NAREDIMO SEDEMDNEVNO PAVZO IN PONOVNO PIJEMO 21 DNI. Ob jemanju kakršnihkoli tablet naj bo med napitkom in tableto dve uri presledka. Glinene vode in tablet nikoli ne pijemo istočasno. Povprečna dnevna doza za odrasle je ena kavna žlička, za otroke stare od 5-10 let pa pol žličke. Nikoli ne predoziramo, niti pri odraslih niti pri otrocih.

 

KDAJ GLINE NEUŽIVAMO

Med kemoterapijo, med jemanjem antibiotikov, prve _tiri mesece nosečnosti in po porodu, če dojimo do 7. meseca in pri otrocih do 5. leta starosti. Pri kroničnih boleznih glineno vodo uživamo 21 dni, vsak drugi dan, nato naj sledi en teden premora in nato lahko pijemo glineno vodo vsak dan, prav tako 21 dni. Glino lahko pijemo tudi več mesecev, a z vmesnimi tedenskimi premori. Če uživamo tablete za ščitnico, uživamo glineno vodo zvečer.

Poleg gline za pitje, bi vsekakor priporočala tudi glineno kopel. Glinene kopeli se uporablja že stoletja po celem svetu, uporabljali so jih že stari Egipčani. Glina in glinene kopeli so med najbolj učinkovitimi načini čiščenja telesa in izločanja strupenih kovin in drugih snovi iz telesa, naravnost skozi pore in limfni sistem. Glina spodbuja delovanje imunskega sistema in omogoča čiščenje vašega največjega organa -kože ter omogoča ponovno vzpostavitev ravnovesja in energije.

Človeško telo ima preko 300 akupunkturnih točk, od tega 60 samo na podplatih, zato je smiselno opraviti kuro z glineno kopeljo. Podplati so s svojimi 7000 živčnimi končiči povezani z vitalnimi organi in njihovimi sistemi, zato so tudi pokazatelj, da se v določenih predelih telesa dogajajo nepravilnosti. Naše telo najbolj varuje srčno mišico, zato pošilja strupe in zakisanost daleč stran od srca, na predel nog in podplatov. Glinene kopeli uporabljamo kot preventivo ali pri bolezenskih stanjih.

Glinena kopel za noge je poleg tega, da razstruplja celo telo, izjemno priporočljiva za suho kožo, trdo kožo na podplatih , glivice na nohtih in stopalih, ter proti kandidi.

Uporaba pred pedikuro ali za razstrupljanje:

200 g gline nasujemo v 5 l tople vode, v pripravljeno zmes pomočimo noge in se tako sprostimo za največ12 minut. Če je naše telo zelo zastrupljeno, se voda lahko obarva v temnejšo barvo. V primeru bolezenskih stanj ponavljamo 30 dni, kot preventivno pa najprej 10 dni, nato pa 1x tedensko oz. po potrebi.
Vedro in žlica naj ne bodo nikoli iz kovinskega materiala.

Zanimivost: Kot primer naj povem, da sta dve mamici z glino za pitje in s kopelmi zelo pomagali svojima otrokoma, ki sta po cepljenju zbolela za avtizmom. Pri takih boleznih je izrazita zastrupljenost s težkimi kovinami. Glina izrazito veže nase težke kovine. Prvi fantek je začel govoriti po uživanju gline in kopelih že po dveh tednih. Ko mu je homeopat svetoval, naj jo neha uživati, je istočasno zopet prenehal govoriti. Ko je zopet nadaljeval s terapijo gline, se je govor povrnil. Počutje se je izredno izboljšalo. Drugi fantek je ponoči začel spati, tako da se je mamica po nekaj letih končno lahko naspala. V šoli so začeli spraševati, kaj mu dajejo, da se je umiril in da se izredno pozna pri njegovem počutju. Zanimivo je, da glina izredno deluje tudi na psihičnem nivoju. Spoznala sem mamico, ki mi je povedala, da so ji otroci predlagali, naj nadaljuje z uporabo gline, ker se je končno nehala dreti 🙂  .

Vsi, ki se želite razstrupiti z glino, dobite na spletni strani www.ekolife.si 15% popust na izdelke, ki niso v akciji.
Kodo za popust vnesete pri oddaji naročila.
Koda za popust: glina
Popust velja do 15.9.2017