Ker se začenja sezona bučk in je možnost nabiranja cvetov res velika,, mi je danes, med sprehajanjem po svojem vrtu in nabiranju zelenja za solato, priletelo na pamet, da bi si za kosilo pripravila solato s cvetovi bučk. V cvetovih je namreč največ etra svetlobe, ki hranijo našo duševnost in zavest. eveda jih je najbolje uživati surove in sveže abrane. Nabiramo moške cvetove, iz katerih ne zrastejo bučke .
Za svojo solato sem izbrala naslednje sestavine:
– mešana zelena solata
– češnjev paadižnik
– kumara
– avokado
– albuminska kozja skuta
– česen
– zelišča (peteršilj, bazilika in mlada rukola)
– cvetovi bučk
Polivka:
– orehovo olje
– konopljino olje
– jabolčni kis
– himalajska sol
S količinami vas namenoma ne obremenjujem, saj si naredite poljubno veliko solato, ki vas bo nasitila za kosilo. V poletni vročini si res izbirajmo lahke obroke s čim več sveže zelenjave in sadja seveda. Verjetno ni odveč, da vas opomnim, da naj bosta sadje in zelenjava domača, ekološka, saj si v telesu ne želimo kopičiti dodatnih strupov v obliki škropiv in gensko spremenjenih organizmov.
Pa dober tek 🙂