Objavljeno

Pisana ponvica

Se tudi vi pogosto čez vikend vprašate, kaj naj skuhate vašim najdražjim, da bo kosilo kar se da okusno in hkrati zdravo?

Tokrat vam pošiljam recept, ki sem si ga sama izmislila  ta teden, ko smo bili popoldne vsi doma, naši želodčki pa so začeli kruliti.

Hitro sem odprla hladilnik, pogledala kaj imam in iz teh sestavin nekaj ustvarila.
Bilo je res okusno, predvsem pa ekspresno hitro.


Jed sem poimenovala PISANA PONVICA.

Količine ustrezajo za 2 glavna obroka oziroma kot priloga za približno 4 osebe.

Potrebujemo naslednje sestavine:

–        1 veliko čebulo
–        kokosovo olje
–        2 veliki rdeči papriki
–        250 g tofuja
–        tamari ali sojina omaka
–        2 jedilni žlici gorčičnih semen
–        kalčke po želji
–        malce majarona

Na kokosovem olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo gorčična semena, nato primešamo na kocke narezan tofu, da se malce popeče, dodamo na koščke narezano rdečo papriko in 2 jedilni žlici (oziroma po okusu) tamari ali sojine omake ter majaron. Vse skupaj pečemo v ponvi približno 10 minut. Vmes večkrat poskusimo in zaupajmo svojemu občutku, kdaj je dovolj popečeno. Ko ponev odstavimo iz ognja, dodamo še večjo pest svežih kalčkev in jed je gotova.

Jaz sem zraven naredila še koruzni kus kus, vi pa si lahko izberete poljubno prilogo ali pa uživate v tej jedi kot glavnem obroku.

Pa dober tek (in ne pozabite poročati, kako vam je bil recept všeč na FB) in sproščujoč konec tedna,

vaša Tajča

Dodaj odgovor