Posted on Leave a comment

Pomarančna koža – NE HVALA

Ste tudi vi med tistimi, ki ste za različne preparate, ki obljubljajo odpravo pomarančne kože zmetali stran že kar precej denarja? Učinek je bil kratkotrajen, ali pa ga sploh ni bilo.
Naj vam povem, da anticelulitne kreme v resnici ne delujejo. Iz telesa odvajajo vodo, kar je za telo prej škodljivo kot ne, istočasno pa v krvni obtok skozi kožo vnesemo kar precej strupov, s katerimi se mora nato soočati naše telo. Poleg tega so te kreme običajno dražje od res kakovostnega hladno stisnjenega olja, ki bi vam v kombinaciji z masažo, ki bi ga nanašali na noge, zadnjico in trebuh precej bolj koristil. Tiso, kar še najbolj deluje je to, da istočasno, ko uporabljamo kremo ali hodimo na kakšen anticelulitni program, pazimo na prehrano, se izogibamo sladkarijam, beli moki, več pijemo,… saj so nam svetovali, da bo tako terapija bolj učinkovita.
Torej, dolgoročno ne delujejo niti kreme, niti kakršnekoli anticelulitne kure, saj je resnični razlog za nastanek celulita atrofija mišic, kar ima za posledico, da se koža povesi med mišice in izgled je – »pomarančast«. Od pasu navzdol imamo 90 mišic in če se resnično želimo znebiti celulita, je edini način, da okrepimo te mišice. Seveda zelo pomaga, če istočasno upoštevamo vse, kar upoštevamo ob terapiji s kremami ali s kakšnimi drugimi anticelulitnimi programi.
Torej vsak dan posvetimo 15 minut krepitvi spodnjega dela telesa, vsak dan delajmo drugačne vaje, da zajamemo čim več mišic (na youtubu je ogromno kratkih vadbenih programov), pijmo veliko vode, masirajmo se z kvalitetnimi olji, npr orehovo olje je odlično pri težavah s celulitom,  kar bo spodbudilo delovanje limfe, pojejmo veliko svežega sadja, s čimer bomo potešili željo po sladkem, saj bodo naši možgani potešeni s fruktozo iz sadja, izogibajmo se sladkarijam, slanim prigrizkom, beli moki in vsemu nezdravemu.
Delajmo vse to vsaj 21 dni in prepričani ste lahko na zagotovljen, poceni in dolgotrajen uspeh!

Predvsem pa, imejte se radi in uživajte v prebujajoči se pomladi.

Tajča

Dodaj odgovor