Posted on

Revija Liza- Tajča Pavček: Premagala je multiplo sklerozo!

Tajča Pavček, športnica po duši, mama treh otrok in lastnica podjetja Ekolife natura, je v zadnjih desetih letih prehodila zelo strmo pot do zdravja, osebne sreče in najbolj pomembnega spoznanja, da mora sebe postaviti na prvo mesto, če želi v srcu čutiti mir in zadovoljstvo.

Tajča se je pred leti odločila za zdravje in premagala multiplo sklerozo.

Bolezen

“Vse se je začelo nekega jutra, ko sem si zelo zgodaj navila budilko, saj sem morala zaradi svojega podjetja po trgovinah na drugi konec Slovenije. Zaspana sem prišla do stranišča, ko sem opazila, da nekaj ni v redu z menoj. Desna roka me nikakor ni želela ubogati, nisem je mogla premakniti, nisem si mogla obrisati niti zadnjice, zato mi je bilo hitro jasno, da ne bom mogla voziti avta. Že prej sem večkrat opazila, da imam težave, med previjanjem otroka sem celo opazila, da ne morem premikati desne roke, a ker je bilo nato bolje, sem opozorila ignorirala. No, tistega jutra se je stanje vse bolj slabšalo, čez nekaj časa sem šla lahko samo še po vseh štirih do stranišča, a kmalu je bilo zelo slabo, nisem mogla niti razločno govoriti, tako da je partner poklical rešilni avto. Samo če sem se premaknila, sem bruhala. Želela sem si le mir.”

Zdravje

Tajči, ki je bila takrat stara 31 let, so nato na urgenci naredili vse preiskave in sledilo je olajšanje, da ni možganska kap. A tudi diagnoza, ki je prišla šele po odhodu domov, ni bila najboljša, sum na demielinizacija – odmiranje živčevja ali multipla skleroza.

“Na neki način sem imela srečo, da so bili moji otroci veliko bolni, veliko po bolnišnicah, zato so začeli hoditi na bioresonanco, ki jih je praktično v enem mesecu spravila v red in k zdravju. Sama sem se takoj, ko sem prišla iz bolnišnice, odločila, da bom zdrava, da ne bom od nikogar odvisna. Mislim, da je bil to zelo pomemben vidik, ker sem sprejela le zdravje.”

Čiščenje

Mlada mamica je šla takoj na bioresonanco k Dominiku Golenhofnu, ki jo je lupil kot čebulo, kot pravi Tajča: “Vse mi je zdravil, od kandide, limfa mi ni delala, jetra, skratka vsi organi, ki čistijo, so bili potrebni zdravljenja. Pokazalo mi je, da imam avtoimuno bolezen in da sem popolnoma zastrupljena s težkimi kovinami. V zobeh sem imela tudi polno amalgamskih zalivk, ki so me zastrupljale in jih je bilo treba odstraniti. No, od tistega trenutka naprej, ko sem se odločila za zdravje, vase nisem dala več nobene svinjarije, če se tako izrazim. Takrat sem začela tudi jemati algo klorelo, ki pomaga očistiti telo strupov. S klorelo spravljaš iz telesa ven vse strupe. Ko sem končala to intenzivno čiščenje, sem začela uporabljati čemaževo tinkturo, ki iz telesa čisti živo srebro. To čiščenje je trajalo kar nekaj mesecev, redno pa sem hodila še na preglede in zdravljenje k Dominiku. Tudi pri hrani sem bila res striktna, popoln vojak do sebe. Bila sem na popolnoma presni prehrani, zdaj sem se počasi malo sprostila, saj ne želim biti več preveč stroga do sebe. Ves čas sem si tudi delala terapije s kavo po navodilih Gersonove terapije, ki zdravi tudi ljudi z rakom in drugimi avtoimunimi boleznimi. Kavni klistir priporočam prav vsem, saj zares očisti telo, človek se boljše počuti, tudi glavoboli izginejo. Kavni klistir deluje tako, kot da bi na telesu široko odprli vrata in bi bager odpeljal ven vse toksine.” Recept za kavni klistir najdete na Tajčinem blogu na tajcapavcek.si.

Kontrolni pregled

Tajči so med postavljanjem diagnoze ugotovili senco na možganih. Po vsem čiščenju in bioresonancah pri Dominiku Golenhofnu je Tajča vedela, da je njeno telo očiščeno. Tudi vsi testi so pokazali, da v njenem telesu ni več težkih kovin. “Na pregledu so mi rekli, da iščejo senco na možganih, ki ne more izginit, a je ne najdejo. No, jaz sem vedela, da je ne bodo našli. Vedela sem, da sem zdrava.”


Jaz na prvem mestu

Tajča se je po bolezni in ozdravitvi zavedala, da mora na prvo mesto postaviti sebe.
“Morda se sliši zelo egoistično, da postavljam sebe na prvo mesto, a jaz pravim, da če jaz svetim, svetim tudi otrokom, če sem jaz v temi, tudi njim ne morem svetiti. Najprej moram napolniti sebe, da lahko dajem tudi otrokom. Tudi v letalu daš najprej sebi kisikovo masko za dihanje, šele nato otrokom. Brez kisika bi otrokom težko pomagal.”

Spanje in sonce

Tajča pravi, da je za zdravje zelo pomembno tudi spanje, tisto od desetih zvečer do dveh zjutraj, takrat se telo najbolj obnavlja. “Spanje in sonce sta izredno pomembna za naše zdravje. Sonce je edina 100-odstotna energija, ki na nas vpliva samo pozitivno. Tudi dihanje, ljudje kar pozabimo pravilno dihati in celice ne dobijo dovolj kisika. Pomembno je, da se povežemo sami s seboj, da se povežemo s svojo intuicijo. Ljudje bi se morali bolj poslušati.”

Novinarka: Tina Lucu
Foto: Igor Zaplatil