Posted on Leave a comment

V 3. tednih sem opravila s kandido

“Največ mi pomeni, da se je moj otrok s pomočjo te čudovite rastline (olje divjega origana) po treh letih neuspešnega boja s Kandido na črevesju rešil težave v samo treh tednih. Zdaj ga vsi v družini uživamo preventivno in brez dvoma je to rezultat, da to zimo v družini nihče ni imel gripe ali prehlada.”

To je le eno izmed sporočil, ki smo jih dobili od zadovoljnih in hvaležnih uporabnikov. Naj povem, da ima kandido kar 70% ljudi, mnogi pa se tega sploh ne zavedajo.

Olje divjega origana je danes v svetu poznano kot olje z najmočnejšim antibakterijskim in  antiseptičnim delovanjem, ki že v zelo majhnih količinah premaga delovanje sintetičnih antibiotikov. Narava nam je zopet pokazala, da ima moč pozdraviti popolnoma vse.

Olje divjega origana lahko uporabljamo za krepitev imunskega sistema, za boljšo prebavo, za raztapljanje sluzi v pljučih, lajšanje krčev v bronhialnih prehodih, krepitev dihalnega sistema, kot pomoč za izločanje sluzi iz zamašenih sinusov, preizkušeno  uničuje Kandido (candida albicans), Ecoli, Stafilokoke, Proteus, Klabsijelo, Streptokoke, Enterokoke, Psudomonas, Salmonelo…

Če že govorimo o kandidi, naj poudarim, da kandida ne bo izginila ob jemanju olja divjega origana hkrati s prehrano, ki kandido povzroča.

Kandida je prisotna v vsakem telesu, kjer živi z zdravju koristnimi mikroorganizmi, ki jo imajo pod nadzorom. V kolikor v svoje telo vnašamo hrano, ki telo zakisa in je istočasno hrana kandidi, se bo le ta razrasla in nam bo začela povzročati raznorazne težave.

Poleg prehrane (sladkarije, bela moka, kvas, alkohol,…) povzročajo kandido tudi antibiotiki, hormonska zdravila (sem sodi tudi maternični vložek) in stres.
Torej je 99% ljudi potencialnih »kandidašev«.

Najbolj prepoznavni znak kandide so:
* utrujenost, ki jo rešujemo s tem, da posegamo po sladkarijah, ki stanje le še poslabšajo,
* težave v prebavilih (pekoča zgaga, napihovanje,…),
* bolečine v mišicah in sklepih, ki se pojavijo zaradi povečanega izločanja toksinov v telo,
* glavoboli
* vaginalno vnetje
* depresije
* vnetje sečnih poti
* akne
* glivice na nohtih ali nogah
* povečana teža in debelost
* pekoče noge
* migetanje pred očmi
* zmanjšana delovna sposobnost
* slabši spomin

Torej, kako nad kandido?
3 x dnevno uživajte olje divjega origana in sicer začnite z eno kapljico, ki jo kanete v 1 čž hladno stisnjenega olja. Pogoltnemo in poplaknemo s kozarcem vode. Okus je res močan, vendar ko se ga navadimo, nam bo postalo prijetno. Naslednjič si na olje kanemo dve kapljici, nato pa preidemo na 3 kapljice 3x dnevno, kar ponavljamo 3 tedne.

Iz jedilnika črtajte ves sladkor, kadar vam res zapaše kaj sladkega, si naredite energetske kroglice iz datljev in mandljev, sicer pa boste verjetno čutili potrebo po sladkem samo  prvih nekaj dni.

Črtamo tudi mleko in mlečne izdelke, uživamo lahko manjše količine kozjega ali ovčjega sira.

Uživamo lahko riževo ali ovseno mleko (lahko tudi drugo rastlinsko), sami pa si lahko pripravimo lešnikovo ali mandljevo mleko.
Čez noč namočimo polovico skodelice mandljev, zjutraj jih speremo in stresemo v blender, dodamo 3 datlje, malce cimeta in približno 7 dcl vode. Vse skupaj zmiksamo v močnem blenderju, lahko precedimo ali ne.

Namesto kruha, ki ga kupite v trgovini, ki vsebuje kvas, belo moko (tudi če je polnozrnat, je mešan z belo moko), si ga naredite sami, uporabo le tega pa zmanjšajte na minimum.

Naredite ga lahko tako, da zmešate:
300g pirine moke (50 g moke lahko zamenjamo z koruzno, kamutovo, ajdovo moke,…)
1 vrečko vinskega kamna
1 čž soli
2,5 dcl mlačne vode
Po želji lahko dodamo tudi semena.
V posodo zlijemo vodo, kamor vmešamo preostale sestavine z žlico (ne rabimo gnesti), da dobimo “pocasto” zmes, ki jo skupaj stresemo v pekač za potico, v katerega prej obvezno damo peki papir. Pečemo ga na 170 celzija eno uro.

Med žiti izbiramo med piro, kamutom, ajdo, koruzo in ovsom. Če uporabljate moko, naj bo ta iz omenjenih polnozrnatih živil.

Uživamo lahko vse stročnice, oreščke (mandlji in lešniki ne zakisajo telesa) in semena.

Jemo lahko tudi tofu in sojine izdelke, ki naj bodo obvezno ekološki. Soja ima slab glas zaradi 99% svetovne proizvodnje, ki je gensko spremenjena. Če uživamo ekološko sojo oz izdelke iz nje, ki so narejeni iz celih sojinih zrn, je soja popolnoma zdravo živilo, vendar z njim ni treba pretiravati.

Uživamo lahko sadje, vendar ne v kombinaciji z maščobo, ki povzroči, da se sladkor zadržuje v krvi in tako povzroči dvig krvnega sladkorja. Če jemo sadje samostojno, bo fruktoza (sladkor v sadju) takoj zapustila kri in služila našim celicam kot najboljši vir energije.

Na jedilniku naj bo veliko sveže zelenjave.

Obvezno črtajmo vso svinjino (najbolje kar vse meso, saj vsako meso zakisa telo, v kislem telesu pa se kandida razrašča), alkohol, suho sadje, ocvrte jedi, sladke pijače, med in druge oreščke.

 

Namesto običajne maščobe uporabljajte kokosovo maščobo, ki naj bo kvalitetno, hladno stisnjeno in ekološko. Tudi to bo pomagalo v boju s kandido.

Zagotovo se vam tole zdi kot MISIJA NEMOGOČE, vendar verjemite, da je popolnoma mogoče in da boste nekoč hvaležni za kandidio, ki vas bo pripeljala do bolj zdravega načina življenja.
Po nekaj dneh boste začutili precejšnje izboljšanje počutja in tudi zdravja.
Če boste po zmagi nad kandido nadaljevali z načinom življenja, ki vas je do nje pripeljal, bo razraščena kandida zopet vaša sostanovalka, zato je vsaka bolezen priložnost za spremembo.

Pa uspešno v boju s kandido.

Tajča

Dodaj odgovor