Posted on Leave a comment

Veganska hrana – smrtno nevarna?

Svet je res narobe obrnjen. Zdaj že smrtno ogrožaš otroka, če ga še vedno večkrat na dan dojiš, mu daješ jesti ekološko pridelano hrano, sveže sadje in zelenjavo, zelene smoothieje, sveže pripravljeno domačo hrano, ki ne vsebuje E-jev, pestividov, antibiotikov,…

Doktrina je taka, da otrok mora jesti vse, sem poslušala v petek dopoldne, po tem ko sva s Shimo noč preživeli v pediatrični bolnici na opazovanju, saj je Shima pogoltnila oblazinjeno nalepko, ki se ji je najprej zataknila nekje v grlu, čez čas pa je ni več motila.

Če otrok je vse, te sploh ne vprašajo, če pije kokakolo ali druge sladke pijače, če je hrenovke in paštete, če je čips, ocvrto hrano, sladkarije, bel kruh, če sploh zaužije kaj sadja in zelenjave,… V to se ne vpletajo. To je normalno, če pa ješ hrano, ki bolnega človeka pozdravi, potem pa je to že škodljivo za sistem.
Jaz sem bila tako šokirana in presenečena, da sploh nisem vedela, kako naj se odzovem.

Naj povem, da sem izredno hvaležna za zdravnike, saj jih vsak kdaj potrebuje, še posebej v nujnih primerih, ko se ljudje znajdemo v stiski. Vsak zdravnik opravlja delo kakor najbolje zna. Ker pa je edina stalnica v našem življenju sprememba, bi morali vsi (vsak na svojem področju), stremeti k razvoju, ki se dogaja na popolnoma vsakem področju našega življenja.

Lahko bi enostavno rekla, da Shima je vse, vendar ne bi s tem nič naredila v smeri ozaveščanja tistih zdravnikov, ki še vedno verjamejo v to zastarelo doktrino. Okoli te tematike je tudi med zdravniki zelo vroča debata, saj so mnenja zelo različna. Če bi rekla, da je vse, od mesa, mleka, jajc,…, bi rekli, da je ravno zaradi tega tako zdrava. Jaz pa želim, da vidijo, da je otrok, če je primerno vegansko hrano zelo zdrav in zadovoljen otrok.

Res je, da so imeli tri smrtne primere otrok, ki so se prehranjevali vegansko (čeprav razlog ni bil v prehrani). Koliko smrtnih primerov otrok, pa je do sedaj bilo, ki so jedli vse? Verjetno nekaj ničel zraven. To je normalno. Dajmo napasti tisto, kar je novo, nepoznano in kar je težje za spravit v prakso. Vemo, da je za to, da narediš spremembo, potrebno kar nekaj volje in energije in če tega nisi zmožen, je najboljša obramba napad.

Največja zmota v človeštvu je bila, da je zemlja ravna plošča, pa je Krištof Kolumb dokazal, da smo bili zelooo dolgo v zmoti.

Zakaj se ne vprašamo, če nismo morda tudi glede prehrane tako zelo v zmoti? Če ne bi bili, bi moralo namreč človeštvo prekipevati od zdravja, energije in super počutja. Pa je res tako? Večina ljudi je predebelih, vsak dan slišimo za koga, da ima raka, to da imaš diabete sploh ni nič več posebnega, infarkti so ravno tako na dnevnem redu… Nekdo se očitno moti.

Shima je popolnoma zdrav, navihan otrok, polna je energije in ko ji ponudim običajno kosilo, zleze k meni v naročje in raje je sadje ali solato. Z njo res nimamo nobenih zdravstvenih težav, za razliko od starejšega brata in sestre, ki sta bila kot dojenčka in malčka večkrat v bolnici, dokler nismo spremenili prehrane in si pomagali z bioresonance do zdravja, ki ga imata sedaj.
Zdravnica je sicer rekla, da je Shima zdrava, samo veganska hrana, katero sta priznali za varno in primerno za otroke tudi ameriška in avstralske zdravstvena organizacija, je pa smrtno nevarna.

To nam samo kaže, kako daleč od zdravja in visoke zavesti smo še.

Tajča

Dodaj odgovor