Posted on Leave a comment

1 dan mojega poletnega detox tedna

Zjutraj si stisnem pol limone v 3 dcl tople vode. Zraven spijem 4 chlorelle in 4 spiruline (po porodu mi kar precej izpadajo lasje, zato jem kar oboje alge).

Ko pripravim otrokom zajtrk, se sprehodim po vrtu in se nato odločim kaj od zelenja bom dala v smoothie. Naj povem, da smoothiejev ne delam po nobenem receptu ampak glede na to, kaj  mi “zapaše” in kaj imam trenutno na izbiro. Vem kaj je treba dati v smoothie, da se bo »držal skupaj«, ostalo pa je plod moje domišljije. Res vsakič dobim drugačen smoothie, tako da se jih res ne morem naveličati.

Nedolgo nazaj sem si v podolgovat »tegelc« za rože. 
Pšenično travo lahko režemo nekje 4x. Jaz jo uporabljam skoraj vsak dan že pribl 2 tedna, sedaj pa bom videla koliko bo še zrasla. To je res super način za svež klorofil J.posadila pšenico in jo že po pribl 5-ih dneh začela striči in dajati v smoothie ali zajtrk.Za jutranji smoothie se odločim za pšenično travo, peteršilj in meto in seveda sadje. Točne sestavine sem napisala spodaj. Dodam toliko vode, da se mi zdi ravno prav gost in ker dobim vse skupaj 1l smoothieja, ga 0,5l spijem za zajtrk, pol pa ga dam kar v steklen kozarec od jogurta in ga vzamem s seboj, saj se s hčerko Shimo nameravam odpraviti čez Rožnik in mi bo po koncu sprehoda zelo pasal. Vedno imejte nekaj s seboj, ali smoothie ali kaj od sadja, če vas popade lakota, saj boste tako preprečili, da bi vas prevzela skušnjava.Za kosilo si naredim smoothie z baziliko in zelo temno solato, ki jo imam na vrtu v izobilju. Ker spet dobim kar precej smoothieja – 8 dcl, ga pol spijem takoj, pol pa ga dam v hladilnik za malico.Zvečer sem si nameravala pripraviti zeleni puding, a so me vmes zamikale maline iz vrta, pojedla sem še jabolko, ki sem ga hotela dati Shimi, pa mi je jasno dala vedeti, da ga ne bo. Poskusila sem še s polovico banane, spet brez uspeha, zato sem pojedla še to in se najedla, da večerje nisem potrebovala. Vsakič ko naredim smoothie, ga dam za poskusiti tudi Shimi in večkrat ga z veseljem »poje« nekaj žlic, včasih pa tako zamahne po žlici, da je smoothie povsod, samo v njenih ustih ne J. Pa še ni pravila, ko se mi zdi, da je res preveč zelen, ga z veseljem je in obratno seveda. Zato kar vztrajam, ker bi rada, da je tudi kaj drugega kot večinoma moje mleko. Seveda ji kuham tudi zelenjavo, nad katero je včasih navdušena, včasih pa tako tišči usta skupaj, da noče niti probati. No, bo že, ko bo hotela..Vmes čez dan spijem čim več vode, včasih si dam v vodo tudi bazični prašek, ki vsebuje veliko mineralov, ki pomagajo alkalizirati telo.Toliko za prvi dan, več o ne le fizičnem čiščenju telesa pa jutri J. PŠENIČNI SMOOTHIE1 banana
1 breskev
1 jabolko
pest sveže pšenične trave
manjši šopek peteršilja
od 5 do 10 svežih metinih listov
1 JŽ chia semen
1 ČŽ konopljinih proteinov
1 ČŽ ashwagande
4 inkovske jagode
cimet
4 dcl vodeSkupaj: 1lOSVEŽILNA BAZILIKA:1,5 banane
3 marelice
1JŽ posušenih murv
šop temno zelene solate
manjša pest sveže bazilike
1JŽ chia semen
1 ČŽ konopljinih semen
noževo konico ingverja v prahu  (ali1 cm svežega)
cimet
4 dcl vodeSkupaj: 8 dcl 
Dodaj odgovor