Posted on Leave a comment

2 dan mojega detox tedna

Ob 5-ih se zbudim popolnoma spočita, vesela, da bom zjutraj še predno bodo vsi vstali, naredila že veliko zase. Naredim nekaj pozdravov soncu, sledi meditacija, kjer se stuširam s pozitivno, zdravilno energijo, zahvalim za vse kar sem in vse kar imam,… Po meditaciji telovadim še približno 20 minut in počutim se res odlično.

Tokrat si stisnem grenivkin sok, vzamem žličko olja črne kumine (to naredim vsak dan, samo včeraj sem pozabila napisati), ki v telesu deluje kot inšpektor nad inšpektorji in pregleduje in popravlja celice. Predno sem ga prvič poskusila, sem ga imela doma že več kot en mesec. Prvič sem bila prav presenečena, da sploh nima groznega okusa, ga pa vedno poplaknem s sokom od citrusov. Spijem še Bio Chlorello in Bio spirulino, vsakih alg po 4 tablete.

V hiši je še vedno tišina, zato se sprehodim po vrtu in se odločim, da bo prvi današnji smoothie iz blitve in zelenja od rdeče pese. Za tiste, ki še ne veste, vsebujejo listi rdeče kar 2000 x več vitamina K,200 x več vitamina A in 7 x več kalcija kot gomolj!  Naberem še svežo meliso, sadje imam pa že pripravljeno. Prvi današnji smoothie poimenujem Borovničev osvežilni zelenček, ki je tako krasne vijolične barve, da se mu upiram le toliko časa, da naredim eno slikico J. Količinsko ga dobim toliko kot včeraj, 1 l, polovico ga počasi spijem za zajtrk, polovica pa ga zopet vzamem s seboj za malico. Hčerko Lino odpeljem na teniški tabor k Jaki športu, midve s Shimo pa jo zopet mahneva čez Rožnik. Na Rožniku me popade lakota, zato pojem eno jabolko, ki jih nosim večinoma kar s seboj, za vsak slučaj. Pa še Shima  si z njim navdušeno brusi dlesni, če ga malo obglodam J. Po sprehodu spijem drugo polovico smoothieja. Za kosilo naredim čisto enostaven Popajev smoothie,vmes mi zaradi vročine paše kar precej piti, za večerjo pa me čakajo domače češnje, s katerimi nas z veliko skledo preseneti Dejan. Tokrat ni padel iz češnje in odlomil skoraj polovico drevesa J, je pa pustil še nekaj najbolj črnih za ptičke, saj so bile previsoko in res ne bi bilo dobro spet izzivati sreče. Jutri za večerjo pa čisto zares zeleni puding. Njam
Borovničev osvežilni zelenček

–  2 banani
–  1 jabolko
–  ½ skodelice (za čaj- 240 ml) borovnic
–  1 zvrhana ČŽ mace
–  1 zvrhana ČŽ konopljinih proteinov
–  3 res veliki listi blitve
–  3 veliki listi rdeče pese
–  vejica sveže melise
–  cimet
–  1 JŽ chia semen
–  4 dcl vode

Skupaj: 1 l

Popajev smoothie:

– 1 banana
– 1 jabolko
– 1 pomaranča
– pest špinače
– 3 dcl vode

Skupaj: 6 dcl

Dodaj odgovor