Posted on

Veganski tiramisu

Preizkusite lahkotnost in svežino tega slastnega tiramisuja.
Jaz ga naredim kar več(15 kosov), moj pekač je velik 37 x 24 cm.
Če želite narediti manj, maso razpolovite.
Sestavine za kremo
:
– 4 zrele (pikaste banane)
– 1 vanilijev sojin desert
– 1 vanilijev sojin jogurt
– 5 JŽ indijskega trpotca Ekolife Natura
– 4 JŽ kokosovega sladkorja
– 1 riževa smetana za stepanje Soyatoo (Sanolabor, Ekošara, Kalček,…)
– 1,5 svilnatega tofuja (dobite ga v Ekošari, Kalčku,…)

Riževa smetana naj bo ohlajena, nato jo stepemo v kremo. Posebej zmiksamo vse preostalo v blenderju ali multipraktiku. V veliki skledi zmešamo smetamo in kremo iz vseh ostalih sestavin.

Biskvit:
– veganski piškoti (jaz jih porabim 800g)
– 3 do 4 dcl riževega napitka
– 2 JŽ surovega kakava Ekolife natura
– namesto kakava in če tiramisu ni za otroke, lahko uporabite tudi kavo

 Pripravimo si pekač ali drugo posodo, kamor bomo naredili tiramisu.
V posodici zmešamo malce toplega riževega napitka z 1 JŽ surovega kakava in dobro zmešamo, da se kakav raztopi, nato prilijemo preostanek hladnega riževega napitka.
Piškote sproti namakamo za nekaj sekund v riževo mleko in jih položimo čez celo plast pekača. Čez piškote razporedimo polovico kreme, nato zopet položimo eno plast piškotov, ki jih namakamo v kakav. Čez piškote zlijemo preostanek kreme. Kremo z lopatko zravnamo, nato pa čisto na vrhu s pomočjo cedila razporedimo 1 JŽ surovega kakava v prahu.
Tiramisu postavimo v hladilnik za vsaj 4 ure.

Prijetno sladkanje