Posted on Leave a comment

Fruit LOVEr

Si predstavljate svet brez rakavih obolenj?
Kako bi bilo, če ne bi poznali kroničnih obolenj?
Kakšen bi bil svet nasmejanih ljudi, polnih energije?
Si predstavljate, da ne bi poznali domov za ostarele, ki vse bolj deluje bolj kot bolnica?
Kako bi bilo, če bi vitalni živeli 100 in več let?

Nemogoče, boste morda rekli.
Jaz vem, da to je mogoče vsaj za posameznike, ki z odgovornostjo in spoštovanjem gledamo na svoje telo.
Za tiste, ki se odločimo za drugačen način življenja, tak, ki ni  sprejemljiv za veliko večino in zagotovo ne tak, ki nam ga dan za dnem narekujejo lobiji.

Odgovor je v popolnoma naravni hrani, ki nam jo ponuja mati narava.
Naj vas vprašam, po čem bi najraje segli, če bi se znašli v naravi sestradani?
* po žitu, ki raste na polju
* po brokoliju, ki ga lahko naberete na polju
* po svežem, zrelem in sočnem sadju, ki ga lahko odtrgate iz drevesa (fige, slive, marelice, banane, jabolka, češnje,…)
* ali pa bi se zapodili za zajcem, ki bi ga zagledali na travniku?

Jaz bi zagotovo izbrala sadje in verjamem, da nam ga je narava namenila v izobilju zato, da bi ohranjali naša telesa zdrava in vitalna.

Sadje vsebuje ogromno vitaminov, mineralov, vlaknin, ki odlično pometajo po našem črevesju, ogromne količine vitamina A in C, ki sta antioksidanta,  ki ščitijo naše telo pred prostimi radikali in rakavimi obolenji.

S tem ko jemo sadje, ščitimo svoj organizem pred rakom, infarktom, izgubo las, imamo zdrave kosti in kožo, ter krepimo svoj imunski sistem.
Vitamin C, ki ga je v sadju veliko, je nujen za proizvodnjo kolagena, zmanjša znake staranja, saj zmanjšuje gube, pospeši celjenje ran, naredi kožo mehko in sijočo.

Zmotno je, da sadje zaradi visoke vsebnosti sladkorja redi.
Zaradi visoke vsebnosti fruktoze, je sadje odličen vir energije za prav vsako celico v našem telesu in nam da takojšnjo energijo, brez da bi se pri tem počutili utrujene ali zaspane.
Sladkor, ki ga pojemo s sadjem, v pol ure zapusti kri in se porabi kot energija za naše mišice, možganske celice in vse ostale celice v telesu. Res je, da če uživamo dnevno velike količine maščobe, ta onemogoči sladkorju, ki je v krvi, da bi zapustil kri in šel za gorivo celicam, zato mora trebušna slinavka pospešeno izločati inzulin, da bi se sladkor v krvi normaliziral,  kar lahko pripelje do sladkorne bolezni.

Mnogi verjetno ne veste, da prav vsak sadež vsebuje tudi nekaj beljakovin in maščob, ter precejšen delež enostavnih ogljikovih hidratov, ki so zelo hitro prebavljivi in nam dajo takojšnjo energijo.

Ste za izziv?

Probajte svoj prvi obrok v dnevu zamenjati le za sadje. Pojeste ga lahko kolikor želite, da boste le siti. Pogoj je, da je sadje sveže, zrelo in ekološko.Prisluhnite svojemu telesu, katero sadje si bo izbralo, saj nam telo govori katerega izbrati glede na vitamine in minerale, ki nam jih morda primanjkuje.
Pa še to, ena banana ni obrok. Za obrok, ob katerem bi se nasitili, morate pojesti 5-7 srednje velikih banan.

Videli boste, kaj lahko naredi že en obrok dnevno, ki je poln hranljivih snovi za vaše telo in ne vsebuje ničesar, za kar bi telo izgubljalo energijo.

Pa dober tek :).

Dodaj odgovor