Posted on Leave a comment

Narava naj bo naše zatočišče

Zagotovo se po preživetem dnevu v naravi vsi odlično počutimo.
Zakaj torej ne bi preživeli vsak dan vsaj eno uro v naravi, kjer se bomo nadihali svežega zraka, napolnili s kisikom in prišli domov za kakšno idejo bogatejši?

Sama se praviloma vsako jutro, ko oddam otroke v vrtcu in šoli, odpravim na Šmarno goro, kjer se napolnim s pozitivno energijo, predvsem pa preživim dragocen čas sama s seboj, ter s svojim najboljšim prijateljem, s svojim notranjim mojstrom, ki je ves čas z nami, nam ves čas skuša pomagati, nam šepeta ideje, zamisli in rešitve, vendar ga v vsakodnevni naglici in stresu ne slišimo.

Ko pa smo v naravi, smo odmaknjeni od stresa, saj nas objem tišine in miru sprosti do te mere, da lahko slišimo svojega mojstra. Nekateri temu ne verjamejo, zato ves čas iščejo odgovore zunaj sebe. Drugi bolje vedo, kaj je najbolje za nas, zdravnik tudi najbolje ve, kaj se z nami dogaja in katero zdravilo vzeti, da bomo vsaj malo omilili vsakodnevne težave. Prijatelj najbolje ve, kako rešiti zvezo z vašim partnerjem,…

Pa je res tako ? Ali ni tako, da nam naše telo preko bolečin in bolezenskih znakov sporoča, da nekaj ne delamo prav? Kaj ko bi si za spremembo prisluhnili in nehali delati škodo samim sebi s stvarmi, za katere vemo, da nam škodijo?

Ali res verjamemo, da se bo s tem, ko zamenjamo partnerja vse uredilo? Se je tudi vam že zgodilo, da ste prenehali razmerje s partnerjem, ker vas je nekaj tako grozno motilo, nato ste dobili novega partnerja, bili srečni nekaj časa, potem pa prišli do iste težave kot s prejšnjim partnerjem?
Torej je veliko bolje, da vse kar nas moti skušamo rešiti tako, da se pogovorimo s vojim notranjim mojstrom, ki nam bo zagotovo dal najboljšo možno rešitev, le slišati jo moramo 🙂 .

Vsak je mojster svojega življenja in svojih odločitev, naj so te dobre ali slabe, naj poslušamo svojega notranjega mojstra ali druge. Odločitve so naše in za nazaj se obremenjevati zakaj smo nekaj naredili kot smo, je brez pomena, poleg tega nam jemlje energijo in ruši imunski sistem.

Tukaj in zdaj imamo možnost sprejeti drugačne odločitve, take, ki nam bodo prinašale mir v srcu, take, ki bodo drugim ljudem za vzor in predvsem take, da bomo z njimi soustvarjali boljši svet.

Torej, pojdimo v naravo in preživimo vsak dan nekaj časa v najboljši družbi.

 

 

Dodaj odgovor