Posted on Leave a comment

Praznovanje otroških rojstnih dni

Se tudi vam dogaja, da se sicer veselite otrokovega rojstnega dne, njegovega praznovanja pa malce manj?

Če ne želimo imeti norenja po hiši in bi radi to izpeljali malce bolj organizirano, je potrebno vsako leto sproti  najti kakšen primeren prostor. In da se ne ponavljajo praznovanja v Atlantisu, Koloseju, na bovlingu ali drugih zaprtih prostorih, moramo biti že kar pošteno kreativni, da najdemo dobro lokacijo,kjer je lahko praznovanje otrokovega rojstnega dne užitek tudi za starše.

Nam je letos to končno uspelo tako za hčerko, ki praznuje poleti, ter za sina, ki praznuje pozimi.
Praznovali smo V pravljici (www.vpravljici.si). Na idiličnem posestvu nad Škofljico, ki nam poleg razgleda nudi res pravljični pogled na naravo in živali, ki živijo v svojem naravnem okolju, smo uživali prav vsi od prvega trenutka, ko smo stopili iz avta, ter vse do konca. Še ko smo se peljali domov, sem imela res prijeten občutek, da smo otrokom končno dali res nekaj koristnega.

Pri hčerki smo se organizirali tako, da smo kar mi vse punce pobrali v šoli in jih odpeljali na posestvo. Takoj ko so stopile iz kombija, so začele vriskati, da je to najboljši rojstni dan.
Ko zagledaš vse tiste živali, ki se zadovoljno pasejo, se mestni tempo resnično ustavi. Vse živali, ki so tam imajo izključno zato, ker želijo z njimi sobivati in jim nuditi dostojno življenje. Skrbijo za kar nekaj konj, osla, koze, ovce, prašiče, želve, psa mačke, ribe in verjetno sem še kaj izpustila. Sedem članska družina ima tako delo od jutra do večera in kljub temu dobiš ob njih zelo prijeten občutek, predvsem občutek, da jim je zelo mar do narave, ki jih obkroža, do živali in drug do drugega.

Možnosti, kako se pri njih zabavati je res ogromno. Pravzaprav se je zelo težko odločiti kaj izbrati, ker se vse sliši zelo mamljivo, tri ure pa minejo tako hitro, da smo na koncu vsi presenečeni, da je praznovanja konec.
Hčerka se je odločila za nego in jahanje konjev, hranjenje živali, molžo koz,  izdelavo loka, ki ga je vsak odnesel tudi domov, ter nekaj iger.
Vmes je na voljo zdrav prigrizek, sezonsko sadje in domač sok ali čaj pozimi, sami smo prinesli še toaste, ter torto.

Sin, ki je praznoval nekaj dni nazaj, je upal na sneg, da bi se lahko sankali in se zabavali z igrami na snegu, pa je žal toplo vreme stopilo ves sneg.
Še enkrat se je izkazalo, da imajo organizatorji res odlično pripravljeno zalogo iger.  Sin si je med ponujenimi možnostmi izbral igre na seniku, lov za zakladom, ter športne in družabne igre.

Otroci so na svežem res uživali in z zanimanjem sodelovali. Niti enkrat se ni zgodilo, da bi kdorkoli norel ali se kregal, saj jih je Aleš (organizator) res odlično motiviral in jih s svojo kreativnostjo vodili od igre do igre. Na koncu, so bili tudi pri sinu vsi povabljeni zadovoljni, nekaterim pa se je prav tako zdel najboljši rojstni dan :).

Lahko pa se V pravljici odločite za kakšen drug družaben dogodek ali pa le kot družinsko preživet dan v naravi v prijetni družbi ljudi in živali.

Dodaj odgovor