Posted on

Izzivov seveda ni konec, 51.teden

Nekaj dni manj kot eno leto je za nami. Zadali smo si cilj, da bomo v enem letu pri sebi naredili kar največ sprememb.
Posvečali smo se petim stebrom, brez katerih ni življenja.

Koliko sprememb ste uspeli narediti pri hranjenju, gibanju, spanju, sončenju in dihanju? Kaj vam je bilo najtežje? Vesela bom vašega odziva, napišite mi, kaj ste spremenili in kaj vam povzroča največ težav.

Sama lahko povem, da sem jih naredila veliko. Na začetku izziva sem mislila, da o vseh teh petih stebrih vem že veliko. Ko pa sem bila postavljena pod lastno odločitev, da bom o tem pisala kar eno leto, vsak teden, sem ugotovila, da imam tudi sama še kar nekaj dela na sebi. Predvsem sem spoznavala nove malenkosti, ki sem jih z veseljem preizkušala in videla, da delujejo.

Vsak naj pri sebi prepozna, kaj vse je danes drugače, kot eno leto nazaj. Bodite hvaležni za vsako najmanjšo spremembo, ki ste jo naredili, saj vas je potisnila na stopničko višje. Stopnic pred nami je neomejeno, a naj vas to ne moti. Tudi ko gremo v hribe, se zelo hitro dvignemo nad dolino, kjer lahko opazujemo veliko širšo okolico kot iz parkirišča, kljub temu, da je pot do vrha še daleč. Kdor uživa na poti, uživa ves čas. Če uživaš le v cilju, si srečen le ko ga dosežeš in takrat si že postaviš nov cilj.

Vsaka stopnička naj v vas zbuja občutek hvaležnosti in sreče, da izkušamo lepote življenja. Ekolife izziv se zaključuje, vendar v našem življenju so sami izzivi. Jaz sem vam lahko služila le kot oporna palica, da sem vam morda odprla drugačen pogled na teh pet stebrov, vi pa ste tisti, ki ste nasvete upoštevali ali pa tudi ne.
Vsake stopničke se lotite pozitivno, saj bo vaše življenje dvignila na višji nivo, razgled bo vedno lepši.

Zelo težko je v življenju vsak teden narediti spremembo, ki bo postala tvoja rutina. Včasih skušaš narediti spremembo, pa kmalu ugotoviš, da je v tem trenutku to zate še prevelik zalogaj, kar pa ne pomeni, da tega ne boš brez težav naredil nekaj mesecev ali let kasneje. Znotraj tega izziva je nastalo res veliko nasvetov in idej, tako da bo v nekaj mesecih nastala knjiga, pravzaprav vodnik, ki vas bo lahko vodil po stopnicah do zdravja in predvsem do spoštovanja samega sebe, narave, živali.

Ko začneš sebe postavljati na prvo mesto, ko se začneš imeti tako rad, kot imaš rad svoje otroke, svojega partnerja, potem ti telo resnično služi. Šele takrat lahko začneš spoznavati  svoj pravi jaz, prave vrednote in vrednost življenja.
Šele ko obvladaš teh pet stebrov, se pravo delo s samim seboj šele začne. Tokrat v tem precej bolj uživaš, saj spoznaš svojo strast, zaradi katere si se rodil, začneš ŽIVETI svoje življenje in ne življenja, ki si ga je zate zamislil nekdo drug.

Pa naj bo to cilj za vse nas, da bi vsak odkril svojo pravo strast, zaradi katere bo zjutraj z nasmehom skočil iz postelje in si jo v resnici drznil živeti. Želim vam čudovit sončen dan,

Vaša Tajča