Posted on

Privabimo sonce tudi, ko ga ne vidimo | 29. teden

Prihajajo dnevi, ko bomo lahko sonce, predvsem v kotlinah, videli vedno manj. Kar pa še ne pomeni, da ne moremo dobiti nekaj njegove veličastne energije. Sonce je živa žareča krogla, ki se zagotovo odzove, če mu posvetimo nekaj svoje pozornosti.
Večina do sedaj ni niti pomislila, da bi lahko sonce oz. njegovo zdravilno energijo, ki kar kliče po dobri volji, priklicali v svoj vsakdan, še posebej takrat, ko ga s svojimi čuti ne zaznamo.

To lahko naredimo predvsem tako, da se začnemo zavedati, da je sonce živ organizem, ki nam služi, oz. nam želi služiti. Sonce je gospodar vseh planetov. Ko boste ljubili sonce, bo sonce ljubilo vas.

Z medicinskega vidika vemo, da je človeško telo sestavljeno iz svetlobe. Ker smo sestavljeni iz svetlobe, se moramo povezovati s to svetlobo, biti v stiku z njo in jo ohranjati v sebi. Vsi naši predniki so se tisočletja nazaj povezovali s to svetlobo. Niso poznali toliko zdravstvenih težav kot mi. Toda dandanes se bojimo sonca in se mu izogibamo. Tako naše telo ne dobi dovolj svetlobe in tudi naši možgani, ki upravljajo naše telo, posledično dobijo premajhen odstotek svetlobe.
Ker naši možgani dobijo premalo te svetlobe in energije, jih uporabljamo le 2 ali 3%.

Na kakšen način torej lahko privabimo sonce? Že zjutraj, takoj ko vstanemo, lahko naredimo Pozdrav soncu, ki revitalizira vsak delček naše biti, od fizične do duhovne . Če se med izvajanjem vaje še zavedamo, da z njo resnično pozdravljamo sonce in smo z mislijo pri soncu, nas bo sonce še dodatno napolnilo s svojo energijo in svetlobo. Pozdrav soncu (v sanskrtu Surya namaskar) je sestavljen iz zaporedja 12 asan (telesnih položajev), ki tekoče prehajajo druga v drugo in so usklajene z dihanjem. Je odličen način, da ohranite telo zdravo in v formi, saj aktivira celotno telo, raztegne vse mišice, vezi in sklepe. Med izvajanjem razgibamo celotno telo, z notranjimi organi vred. Z izvajanjem poglobimo dihanje, se napolnimo s kisikom, kar bo povečalo tudi naš fokus, koncentracijo in zbranost. Ne bodite presenečeni, če boste ugotovili, da ste postali bolj mirni in zadovoljni.
Pravilno izvedbo in zaporedje položajev brez težav najdete na spletu.

Ko sonce pozdravimo, pa je čas, da v svoje telo vnesemo nekaj kvalitetnega goriva, ki vsebuje svetlobo. Da moramo uživati predvsem hrano, ki ni bila predhodno obdelana ali predelana, da naj bi le ta rastla na soncu in ne v zaprtih prostorih, ter da naj bi bila obrana kar se da dozorela, pričajo tudi raziskave priznanih raziskovalcev.
Vodilni raziskovalec biofotonov in nominiranec za Nobelovo nagrado, prof. dr. Fritz Albert Popp, je odkril: »Sposobnost hrane, da sprejema energijo v obliki sončne svetlobe, v resnici bolj določa vrednost hrane, kot njena snovna sestava.«. Več neokrnjene svetlobe živilo shrani, toliko bolj zdravilno in univerzalno deluje. »Tisto, kar naše telo resnično prehranjuje, niso le snovne substance, kot so minerali, vitamini in kalorije, temveč predvsem svetloba, ki je vključena v rastlinske celice (biofotoni), ki se ponovno sprožijo s procesom presnove.«.

Z meritvami sposobnosti sprejemanja in oddajanja celic so raziskovalci prišli do sklepov, da večina naših tehnologij predelave živila energijsko siromaši. Ugotovili so tudi zelo velike razlike med živili, ki se zaradi potrebe globalizacije nabirajo še nedozorela in tistimi, ki rastejo v našem okolju ter jih lahko obiramo in uživamo v polni zrelosti, ko so zaužila največ svetlobe. V divjeraslih rastlinah je sposobnost shranjevanja svetlobe v celicah občutno večja kot v umetno gnojeni hrani, zato so ta živila superiorna tudi s stališča frekvenc, s katerimi nas lahko oskrbijo. Meritve biofotonov divjeraslih rastlin in sadežev so pokazale, da so pri teh živilih dejavnosti fotonov enkrat močnejše kot pri ekoloških živilih.

Kot pravi profesor Popp: »Živalska hrana, industrijsko obdelana hrana, globoko zamrznjena ali obsevana živila in hrana, pripravljena v mikrovalovni pečici, vsebujejo le še zelo omejeno hranilno vrednost svetlobe. Prava živila so, kot pravi že beseda sama, živa in zato polna svetlobe.«.

In kaj o tem, koliko sonca in svetlobe zaužijemo, pravi Sanja Lončar? »Če upoštevamo izračune, da se sodoben človek na soncu zadržuje le pet odstotkov časa v primerjavi s časom, ki ga je na soncu preživel pred sto leti, in da je večina hrane, ki jo zaužijemo, zrasla ali je rejena v pogojih brez polne sončne svetlobe, nas podatki o hitro naraščajočem številu rakavih in drugih nevarnih bolezni sploh ne presenečajo. Bolj preseneča, kako smo se sploh pustili pripeljati v to temno slepo ulico. Današnji človek je že tako odtujen svetlobi, da je v stanju telesne in duševne izčrpanosti vse lažja tarča pohlepa tistih, ki bi ga radi še bolj zasužnjili in izrabljali. Sočasno s fizično temo smo se tako oddaljili tudi od notranjega vira svetlobe – od lastne (za)vesti. Iz teme pa obstaja le en izhod – pojdite v smeri svetlobe, ljubezni in notranje resnice.«. Veliko več o soncu in njegovih učinkih, si lahko preberete v knjigi Resnice in zmote o soncu.

Kaj boste torej naredili, da bo vaše telo čim bolj prepojeno s svetlobo, je seveda popolnoma vaša izbira. Zavedajmo pa se, da si lahko s pomočjo tega znanja in predvsem zavedanja pomagamo, da se bomo v svojem telesu počutili zdrave in zadovoljne.

Naloga za ta teden naj bo, da vsak pri sebi razmisli, koliko in na kakšen način zaužijemo sonce in njegovo svetlobo, še posebej v takih deževnih in turobnih dneh, ki nas spremljajo trenutno.

Želim vam teden, poln svetlobe!

Vaša Tajča