Posted on Leave a comment

“Skrivnosti” za zdravje, srečo, mir, ljubezen,…

Se še spomnite kako ste kot otrok odpirali božična darila?
Prikličite spomin in se vrnite v otroška leta, ko vam je Božič res veliko pomenil.

Predstavljajte si, da odpirate škatlo, v kateri so skrivnosti za:

 • zdravje
 • srečo
 • mir
 • obilje
 • ljubezen
 • ….

Vas že vidim, kako se vam svetijo oči. Tako kot mojim otrokom včeraj, ko so odpirali darila.

Morda boste iz škatle izvlekli le eno skrivnost, tisti radovednejši, pa boste verjetno želeli izprazniti škatlo.

Jaz rečem temu potovanje do boljšega zdravja, sreče, ljubezni,… ker se nič ne zgodi čez noč, poleg tega pa je treba naše telo tudi pripraviti na vso to svetlobo. Pospravimo torej po svoji notranjosti in najprej prenehajmo vnašati vanj tisto, kar mu najbolj škodi.

Lahko začnete z eno stvarjo, lahko z vsemi. Bolje je, da prenehate z eno škodljivo stvarjo, kot z nobeno.

Torej, brez pritiska, naj bo to res vaša odločitev.

Kaj nam torej najbolj škodi?
5 “belih strupov”.

In kateri so te “beli strupi”?

 • sladkor: (zanj smo že ugotovili, kako lahko ohromi naš imunski sistem, nas zakisa in nam jemlje hranila. ) Nadomestimo ga z zdravimi sladili kot so lucuma, yacon, kokosov sladkor, datlji, med,…
 • mleko: zaradi visoke vsebnosti aminokisline kazein, povzroča v našem telesu zasluzenost in zakisanost telesa. Posledica zasluzenosti so astme, bronhitisi, prehladi, pljučnica, težave s sinusi,… Kadar smo zakisani, želi telo vzpostaviti ravnotežje, kar najlažje naredi z minerali (kalcij, magnezij). Največ kalcija pa je ravno v kosteh. Torej  mleko, ki naj bi nam dajalo kalcij, nam ga v resnici črpa iz telesa. V nasprotju s prepričanji prej povzroča osteoporozo kot ne. Američani spijejo daleč največ mleka in imajo daleč največ osteoporoze. Zanimivo, kajne? Uporabljamo lahko rastlinske nadomestke. Pri nas imamo najraje ovsen napitek, sami pa si pripravimo mandljev ali lešnikov napitek. Odličen nadomestek sta tudi riževo in sojino mleko oz. napitek. Namesto smetane uporabljamo ovseno smetano, namesto jogurtov pa zmiksamo sadje.
 • bela moka: zgodba je enaka. Za presnove potrebuje veliko vitaminov in mineralov in tako dela škodo imunskemu sistemu. Prav tako deluje v črevesju kot lepilo, ostanki se nalagajo na notranje stene črevesja, kar zopet vodi do bolezni.
  Torej, nadomestimo belo moko s polnozrnatimi mokami, še najbolje pa z zmletimi žiti oz. kosmiči. Jaz v kavnem mlinčku zmeljem ovsene kosmiče, ajdovo kašo, neoluščen riž, koruzo,…
 • hidrogenizirana maščoba: dokazano je, da povzroča bolezni srca in ožilja, raka, poškodbe zarodka, hiperaktivnost, padec imunskega sistema, neplodnost, raka na dojkah in prostati, debelost, diabetes tipa II, propadanje zob in dlesni,…
  To so maščobe, na katere čas, kisik in temperature nimajo veliko vpliva, prav tako pa omogočajo dolg rok uporabnosti, imajo nizko prodajno ceno in lep videz. Namesto po margarinah, posegajte po palmovi in kokosovi maščobi, ki je celo zdravilna
 • sol: Belo sol je najbolje zamenjati s himalajsko soljo, ki vsebuje kar 84 različnih mineralov, ki sodelujejo pri metabolnih procesih v našem telesu.

Kaj boste naredili z mojim božičnim darilom pa se seveda odločite sami.

Vaša Tajča

P.S.
Vse udeležence akcije bomo nagradili s 15-odstotnim popustom v spletni trgovini Ekolife. Zdaj je idealen čas, da (si) podarite darilo, s pozitivnim prispevkom na zdravje in srečo vas ali vaših najdražjih.

Za souresničenje projekta so poskrbeli tudi naši partnerji, ki vsem sodelujočim pri akciji prav tako zagotavljajo dodatne popuste:
Koala sport
Fizioterapija Bole
Janitra
Prema
Kalček
Tilia
Vitacenter
DG 69
Lectus
Lisa

Dodaj odgovor