Posted on Leave a comment

Slastne marelične ploščice

Zdrav in priročen energijski prigrizek, ki si ga zelo hitro lahko pripravimo sami, so najrazličnejše športne tablice, ki nas odlično razveselijo kadar smo na poti ali ko si doma po kosilu zaželimo nekaj sladkega.

Suhe marelice so bogate z beta karotenom in kalcijem ter ščitijo naše srce. Mandlji sodijo med najbolj alkalne oreščke in vsebujejo ogromno zdravih maščob. Presni namaz iz mareličnih jedrc Sun&seed je bogat z beljakovinami, minerali in nenasičenimi maščobami. Prav tako ima cimet veliko koristi za naše telo, saj znižuje slab holesterol, blaži različne prebavne motnje in prispeva h krepitvi našega imunskega sistema.

Sestavine:
2 medjoola datlja (ali 3-4 navadni)
½ skodelice nasekljanih suhih marelic (namočene za 1 uro)
¾ skodelice mandljev
3 jedilne žlice namaza iz mareličnih jedrc Sun&seed
½ čajne žličke cimeta v prahu
1/3  skodelice kokosovega olja
Voda od marelic za konsistenco

V multipraktiku zmeljite mandlje, nato dobljeni mandljevi moki dodate suhe marelice (brez vode), datlje, namaz mareličnih jedrc Sun&seed, cimet in kokosovo olje. Vse skupaj dobro premešate, da se masa poveže. Po potrebi dodajate nekaj vode od namočenih marelic. V pekač na dno podložite peki papir, nato nanj z žlico zgladite maso ter postavite v hladilnik. Ko se masa nekoliko strdi, jo s peki papirjem vzamemo ven iz pekača in narežemo poljubno velike tablice. Lahko jih posamezno zavijemo v peki papir ter shranimo v hladilniku, kjer se obdržijo tudi en teden.

Če pa imate doma sušilnik, pa jih lahko tudi posušite, da dobite bolj hrustljavo različico. S sušenjem pa jim podaljšamo tudi obstojnost.

Dodaj odgovor