Posted on

Veganski hrenov namaz

Za velikonočni zajtrk običajno vedno eksperimentiram in dodajam nove jedi, ki nahranijo naše brbončice, predvsem pa gledam na to, da vključim notri živila, ki imajo pri Veliki noči svoj pomen. Letos bom pripravila namaz, ki se mi je lansko leto odlično posrečil in je eden izmed receptov v moji knjigi  99 slastnih Tajčinih receptov.
Obožujem hren. Poleg tega, da enostavno mora biti prisoten za Veliko noč, me vedno spomni na nedeljska kosila, ki jih je z ljubeznijo pripravljala moja babica. Vedno je pripravila odličen hrenov namaz, po katerem smo vsi razkužili svoje sinuse 🙂 .

Hren vsebuje veliko vitamina C, kalija, kalcija, magnezija in vitamine skupine B, antibiotične snovi in druge učinkovine, zato si ga večkrat privoščimo. Pravijo, da v vseh mesecih, ki vsebuje črko r.

Hren bo odlično pospešil vašo prebavo in prekrvavitev, sicer pa vseeno ne pretiravajte z obilnim prehranjevanjem in izkoristite ta čas tudi za druženje, pojdite na sprehod v naravo, bodite pozitivni in si pričarajte lepe spomine.

Hrenov namaz (P, V, BG)
Čas priprave: 5 minut

Sestavine
– 1 hrenova korenina
– 250 g indijskih oreščkov
– sok ene limone
– sol, poper
– 2 jabolki

Priprava
1. Indijske oreščke namočimo za 2 uri.
2. Hren narežemo na 2 cm debele rezine, jabolko razrežemo na 4 dele in vse skupaj obdelamo v močnem mešalniku, da nastane gosta krema.
3. Namaz hranimo v steklenem kozarcu, v hladilniku. Čakal vas bo vsaj teden dni, čeprav zaradi svojega dobrega okusa nikoli ne izpolni te norme :).

Želim vam, da začutite mir v srcu in da preživite praznične dni s tistimi, ki jih imate najraje. Ne pozabite tudi nase 🙂 .

Objem, Tajča