Posted on Leave a comment

Hvaležna sem za…

Kako vam kaj uspeva biti v sedanjem trenutku? Ste se čez vikend nagradili z zdravimi medenjaki?
Vem, tudi meni misli velikokrat uhajajo stran iz sedanjega trenutka, se pa velikokrat opomnim, kje moram biti. Pa še odlične učitelje imam. Svoje otroke namreč. Zelo sem hvaležna, da jih imam. Velikokrat dobim bumerang, predvsem od starejše hčerke Line, ki mi reče: »mami, nisi v zdaj«! To pa zato, ker se sama velikokrat veseli stvari, ki se šele bodo zgodile in v tistem evforične pričakovanju zamuja sedanji trenutek in ji vedno rečem, naj pride v zdaj, da bo vse zamudila, če se bo vedno veselila nečesa, kar bo šele prišlo.
No, pa vidim, da moje besede le zaležejo, četudi le kot opozorilo zame.

Kot sem rekla, otroci so naši največji učitelji. Za tiste, ki otrok nimate, pa so te učitelji ljudje, s katerimi ste najbolj v konfliktu, saj vam kažejo na katerem področju pri sebi morate še delati.
Mene sta npr. starejša dva otroka usmerila na pot zdravega načina življenja, saj sta bila kot malčka precej bolna, kar nekajkrat smo bili v bolnici in tu je bila priložnost za mojo rast. Očitno sem dojela lekcijo, saj je Shima zelo zdrava, kadarkoli mora kakšen virus ali bakterijo predelati, naredi to čez noč, naslednji dan pa je že kot rožica.
Bil pa je še en bolj pomemben namen tega, da sta bila Jaka in Lina tako bolna in sicer, da sem si pri multipli sklerozi znala v trenutku pomagati.
Jaz verjamem, da je res v vsaki stvari, ki se nam zdi še tako neprijetna, nek globji namen. In ko ga prepoznamo, smo neznansko hvaležni.
Vsak od vas je zagotovo že slišal za kakšnega ozdravljenega rakavega bolnika, ki je rekel, da je zelo hvaležen za bolezen, saj je sedaj, ko jo je premagal popolnoma druga oseba. In to je tudi namen bolezni – da nas dvigne na višji nivo zavedanja, da postanemo hvaležni za malenkosti, ki se nam sicer zdijo samoumevne in da lahko s svojo izkušnjo pomagamo tudi drugim.
Zopet imam za vas nalogo in sicer danes se zahvalite vsaj za 5 stvari. Lahko se zahvalite sodelavcu, da vam je nekaj naredil, čeprav se vam to zdi samoumevno, zahvalite se partnerju, da je odnesel smeti, kljub temu, da vam razum pravi, da je to njegova dolžnost. Zahvalite se neznancu, ki vam je pridržal vrata, zahvalite se, da imate tako čudovito telo, ki vam služi klub temu, da ne dajete vanj le tisto, kar bi hranilo vaše celice. Zahvalite se za parkirni prostor, ki ste ga dobili na zasedenem parkirišču,…
Bodite hvaležni za malenkosti in videli boste, da se boste precej bolje počutili, s tem pa boste sprožili še veliko situacij, za katere boste lahko hvaležni.
Konec koncev, se zahvalite za to, da ste.
Zahvalite se za vse lekcije, ki ste jih prejeli in ki jih prejemate, saj ste zaredi njih tako edinstveni.
Vi, prav vi, ste enkratni, ste čudoviti in hvaležna sem vam, da ste se prijavili na akcijo. In če boste od nje odnesli le eno stvar in če bom z njo pomagala premagati bolezen le eni osebi, bom za to zelo hvaležna.

Vaša Tajča

 

Za souresničenje projekta so poskrbeli tudi naši partnerji, ki vsem sodelujočim pri akciji prav tako zagotavljajo dodatne popuste: 1001 dar, Koala sport, fizioterapija Bole, Trgovina Janitra, Prema, Kalček, Trgo in sadje, DG 69, Lectus, Vita center, Revija Lisa

Dodaj odgovor