Posted on

Novo leto bo pa letos res drugačno, 39.teden

Decembra je čas, da pogledamo kako teče naše življenje. Kaj nam je do sedaj super uspelo in kaj malo manj. Najdemo lahko področje, kjer zagotovo nekaj delamo narobe.
Prepričana sem, da lahko popolnoma vsak najde del življenja, za katerega bi raje videl, da bi bil drugačen, boljši. In ravno ta del je tisti, ki nam omogoča rast.

Najpomembnejše je zagotovo zdravje. Ko zbolimo, nas tudi najnujnejše stvari v službi ali kje drugje počakajo. Torej smo mi tisti, ki smo najpomembnejši. V bistvu moramo biti že resnično siti situacije, ki nas razburja, da se končno premaknemo naprej.

Pravzaprav niso krivi ljudje, ki situacijo povzročijo, ampak smo mi tisti, ki to rabimo. Nihče drug ni kriv za to, kar se nam dogaja, kot mi sami. Žal je tako, da nam situacije, ki nam res niso pri srcu sporočajo, da nekaj delamo narobe. In če le živimo iz dneva v dan in se soočamo z vsakodnevnimi skrbmi in težavami, se marsikomu lahko zazdi, da je življenje sila naporna zadeva.
Če pa se zavedaš, da je življenje pravi dar in gledamo na situacije, ki se nam dogajajo kot na učenje in se iz njih učimo, je vedno manj situacij, ki se nam kar ponavljajo, saj smo se iz njih nekaj naučili in tudi, če se še kdaj zgodijo, gledamo na njih drugače in se nas sploh ne dotaknejo več.

Dobimo seveda nove, vendar v  življenju smo učenci, pred katerimi je neomejeno število novih stopnic, in vsak dogodek v življenju priložnost, da se nekaj naučimo. Kot prvo moramo resnično biti hvaležni za vse kar smo in kar imamo. Poglejmo 10 let nazaj, kakšno je bilo naše življenje takrat in videli boste, da ste v desetletju naredili, dosegli ali pridobili  veliko. Lahko se osredotočimo na naših pet stebrov (hranjenje, gibanje, spanje, sončenje in dihanje). Kakšno je bilo naše znanje o tem deset let nazaj in kakšno je danes. Vidimo, da lahko na sebi še ogromno naredimo.

Res je, da smo mi tisti, ki lahko vplivamo na dogodke in predvsem na to, kar si v življenju resnično želimo. Če odkrijemo tisto pravo strast, za katero smo nadarjeni in če si bomo zaupali, ter  jo vpeljali v svoje življenje kot vodilno, nam lahko življenje postane silno zabavno, saj se bomo polnili ravno iz te svoje strasti.
V življenju je ogromno stvari, ki nam vsak dan jemljejo energijo. Hrana, partnerstvo, družba, služba, otroci,…   Vse te stvari bi si lahko organizirali tako, da bi resnično živeli.

In kaj bomo v Novem letu naredili drugače? Kaj bomo izbrali zase? Spoznajmo, da moramo najprej sprejeti in ljubiti sebe? Šele takrat lahko ljubimo druge. Si izberemo ljubezen? Morda finančno neodvisnost, zadovoljstvo, zaupanje, smeh,… Lahko si izberemo vse to in še več.

Čas je, da začnemo poslušati glas, ki ga vsake toliko časa slišimo in mislimo, da je to le ena od naših misli, nato ga preslišimo oziroma ne poslušamo in kasneje nam je žal, da nismo ravnali drugače. Skušajmo v različnih situacijah poslušati ta tihi glasek in kmalu bomo ugotovili, da nam pomaga.

Decembra si vzemimo nekaj dni zato, da pogledamo, katero področje našega življenja potrebuje pomoč. Najslabše je, če od situacije, ki se nam večkrat ponavlja le bežimo, saj nas bo kaj kmalu zopet srečala. Potrebno se je malce bolj obrniti vase in se vprašati, kaj lahko naredimo sami, da se nam določene situacije ne bodo več dogajale. In najpomembnejše, resnično se postavimo na 1.mesto, imejmo se radi in hodimo okoli ponosni, zadovoljni, polni ljubezni in življenja.

Naj bo današnji Božični večer obsijan predvsem z vašo ljubeznijo do vas samih in do drugih.

Vaša Tajča