Posted on

Veganske njami palačinke

Pri palačinkah vsakič znova malce eksperimentiram in tokratni eksperiment je bil odličen. Še posebej, ker se je poklopilo vse. Masa, presna fila in presni sladoled. Otroci so lahko le cmokali :). Masa za palačinke (za približno 20 palačink):
– 1 liter vode
– 400 g pirine moke
2 res zvrhani jušni žlici konopljinih proteinov Sun& Seed
– 1 čajna žlička cimeta
Jaz zmiksam kar v blenderju in pustim stati kakšno uro, nato jih spečem na kokosovi maščobi.

Za filo sem uporabila kar Ekolife mešanico za presno čokolado, v kateri je vse, da si lahko sami v nekaj minutah pripravimo res odlično presno čokolado. Moji otroci so odkrili, da jim je vroča mešanica, predno jo zlijem v silikonske modelčke še bolj všeč. Morda tudi zato, ker komaj čakajo, da pristane v ustih :). presna_cokolada

Torej iz vrečke vzamem kakavovo maslo, ki ga stopim nad paro in dodam še preostalo vsebino. Dobro zmešam in pustim vse skupaj kar nad paro, da ostane topla in palačinke sproti mažemo.

Zraven sem postregla še presni sladoled iz malin in banan.
Res zrele banane (pikaste), olupim in nalomim na koščke, ter zamrznem. Jaz jih imam vedno kar precej na zalogi, saj lahko le tako vsak trenutek pripravim odličen presni sladoled.
V močan blender damo npr polovico skodelice svežih malin (lahko so jagode, borovnice, breskve,…) in  eno skodelico zamrznjenih banan, ter malce vanilije v prahu (lahko tudi brez). Zmiksamo in sladoled je pripravljen.
Če so sadeži res sladki, ne potrebujemo nobenega sladila. Lahko uporabimo tudi npr zmrznjene maline, vendar naj zmrznjene maline in banane počakajo 10 min v blenderju na sobni temperaturi predno ju boste zmiksali.

Pripravimo še mamljivo za oči in cmokanje se lahko začne :).

Dober tek.